Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Matamala va ser l'encarregat d'entregar la carta a Raül Romeva

Josep Maria Matamala, l'home de confiança de Puigdemont

L'expresident ho va comunicar als presos mitjançant unes cartes el passat 21 de maig

Carles Puigdemont ha nomenat Josep Maria Matamala el seu màxim representant a Espanya
Carles Puigdemont ha nomenat Josep Maria Matamala el seu màxim representant a Espanya | Cedida

 

El senador  Josep Maria Matamala  ha estat nomenat per Carles Puigdemont el seu home de confiança i interlocutor preferent amb els presos així com és el seu màxim representant a Espanya,  així ho ha anunciat a través d'unes cartes que va enviar a tots els presos, segons recull 'El Confidencial'. 

Les cartes van ser entregades el mateix dia en què es van constituir les cambres del Congrés i del Senat, el passat 21 de maig. Un dia on els presos havien pogut sortir de Soto del Real per anar al Parlament. Així doncs, Matamala ha passat de ser l'amic i confident de Puigdemont a Brussel·les a obtenir un important càrrec a Madrid, quelcom que hauria causat certa  inquietud a les files de JxCat, tal com han indicat fonts de la formació al mitjà citat.

Matamala va ser l'encarregat d'entregar la carta a Raül Romeva
Matamala va ser l'encarregat d'entregar la carta a Raül Romeva | Cedida

 

Matamala, la veu més autoritzada de Waterloo a Espanya

En la carta que van rebre els presos Puigdemont informava que Matamala era l'única persona que podia parlar amb el seu nom i que era la veu més autoritzada de Waterloo a Espanya. En el cas de Raül Romeva va rebre la carta del mateix Matamala amb qui va coincidir al Senat mentre que Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull la van rebre de la mà de la cap de llista de JxCat al Congrés, Laura Borràs.

Segons indica 'El Confidencial', aquesta decisió va afectar sobretot a Laura Borràs i Míriam Nogueras fins al punt de no assistir a la constitució del Congrés. Aquest també seria el motiu pel qual els presos s'han distanciat de Puigdemont, segons indica el mateix mitjà'. D'altra banda, Matamala també  administra 'CATGlobal', l'associació que dona cobertura legal al Consell per la República, mentre que el seu germà, Joan Matamala, va fundar l'altra associació 'CARCiP,  de la qual n'és el representant a Catalunya.

Borràs podria tornar a Barcelona

Davant d'aquesta situació, 'El Confidencial' assegura que  Laura Borràs estaria pensant a tornar a Barcelona. La número u de JxCat pel Congrés aspiraria que Puigdemont la nomeni número dos per Barcelona quan Quim Torra torni a convocar eleccions i convertir-se així en la primera dona presidenta de la Generalitat, davant la incapacitat de Puigdemont per tornar a Espanya.

També et pot interessar...