Cremen i disparen una figura de Puigdemont en una festa tradicional andalusa

La localitat andalusa de Coripe duu a terme, any rere any, una celebració que porta per nom 'Quema de Judas' i aquest any la figura escollida ha estat Carles Puigdemont

Imatge del ninot de Puigdemont cremat en un poble d'Andalusia
Imatge del ninot de Carles Puigdemont cremat i disparat en un poble d'Andalusia | Twitter / Miquel Strubell

Polèmica a Andalusia per una celebració que ha acabat amb la 'mort' simòblica de Carles Puigdemont. La localitat andalusa de Coripe duu a terme, any rere any, una celebració que porta per nom 'Quema de Judas' i aquest any li ha tocat el rebre a l'expresident català. Tal com es pot comprovar al vídeo del tuitàire Miquel Strubell, la festivitat ha consistit en penjar Puigdemont en una paret i, tot seguit, anar disparant en diferents extremitats del cos. 

El vídeo s'ha viralitzat en qüestió de segons i, fins i tot, el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, ha enllaçat el vídeo qüalificant-lo d'«hòrrid». «Fàstic extrem. Intolerable. Ho denunciarem», ha sentenciat. 

De moment, ni el principal afectat, Carles Puigdemont, ni Pedro Sánchez, ni Pablo Casado, ni Albert Rivera, ni Pablo Iglesias, s'han pronunciat sobre la polèmica celebració a Andalusia. 

El ninot que s'afusella durant la festa, que se celebra anualment el Diumenge de Resurrecció, representa alguna persona reconeguda que es consideri que durant l'any hagi fet alguna mala acció. Així, són els alumnes de segon d'ESO de l'institut del poble i les seves famílies els responsables de la tria del personatge.

L'alcalde de Coripe, el socialista Antonio Pérez, va disculpar-se l'any passat per l'afusellament d'un ninot que representava l'assassina confessa del nen Gabriel, Ana Julia. Per això, davant de crítiques per racisme, Pérez va argumentar que ell creia que el personatge triat era Puigdemont.


Comentaris

envia el comentari