Gloria Lomana, la caiguda d'una periodista pel matrimoni amb un polític

Després de casar-se amb Josep Piqué, va ser qüestionada pel seu tracte preferencial cap als polítics del PP
Les conseqüències negatives que va portar a Gloria Lomana el seu matrimoni amb Josep Piqué | Cedida

 

Gloria Lomana és reconeguda com una de les millors periodistes que van trepitjar els platós d'Antena 3. En la seva etapa com a directora dels informatius, era catalogada com una de les millors professionals que hi havia a la casa. No obstant això, la seva carrera va començar a caure en conèixer-se la seva relació amb qui fora candidat pel PPC a la Generalitat l'any 2003, Josep Piqué.

 

El matrimoni que van contraure ambdós, precedit de dos divorcis amb les seves respectives parelles, van generar una gran expectació mediàtica entre els personatges públics. Van tractar de treure tot l'efecte mediàtic a l'enllaç, celebrat el 2009, però els nombrosos seguidors de la presentadora no van oblidar que, qui s'encarregava de traslladar la informació, estava casada amb un representant polític.

Gloria Lomana, el dia de la seva boda amb Josep Piqué | Cedida

 

La relació en curt amb el PP

Des d'aquell moment, van començar a aparèixer crítiques sobre el seu tracte preferencial cap al PP. Es considerava que la seva relació amb un membre del partit beneficiava a l'organisme. El 20 de gener del 2014, quan va entrevistar a Mariano Rajoy, és quan van estellar el número més gran de crítiques, les quals consideraven que la periodista s'havia mostrat molt «amable» amb el president.

 

En una oportunitat d'aquestes característiques, es confia que els professionals dels mitjans de comunicació aprofiti el moment per incomodar i profunditzar sobre les idees i objectius del representant. No obstant això, molts van considerar que la delicadesa amb què va tractar a Rajoy demostraven que les preguntes havien quedat pactades entre el president i Lomana.

El dia de l'entrevista entre Gloria Lomana i Mariano Rajoy | Cedida

 

L'adéu als platós

A partir d'aquell moment, el punt de mira sempre va estar sobre la presentadora. El matrimoni amb Piqué suposava, pels espectadors, una mostra que la periodista afavoriria al partit conservador, per tal de beneficiar als companys del seu marit. Encara que ella ho negués rotundament, l'opinió pública no va cessar, afectant notablement el seu desenvolupament professional.

 

Davant d'aquesta situació, Lomana va acabar deixant els informatius d'Antena 3 el 2006. Encara que es mantingués en la negativa que l'efecte mediàtic no l'afectava, molts consideren que la pluja de crítiques pel seu suport al PP i els atacs a altres partits polítics van esdevenir elements claus perquè prengués la decisió de deixar els platós d'Atresmedia.

 

Comentaris