YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La meitat dels integrants de VOX a Catalunya, imputats

S'ha obert un judici oral per un presumpte delicte d'odi de PxC, formació que ara està integrada en el partit d'Abascal

Abascal ha estat present a la manifestació que VOX ha organitzat a Barcelona
Part de la cúpula de VOX a Catalunya està imputada per diversos delictes d'odi i un de revelació de secrets | CEDIDA

VOX a Catalunya ja ha estat tema de polèmica per temes judicials com la condemna del coordinador del partit al Maresme per robar dades mèdiques de l'hospital on treballava o la detenció de l'exlíder del partit a Lleida per abusar de persones discapacitades. Ara, se suma una nova polèmica: la meitat de la cúpula de VOX a Catalunya imputada per un delicte d'odi.

  

  

Els imputats en aquests dos processos judicials procedeixen de l'antiga Plataforma per Catalunya (PxC), un antic partit que s'ha acabat integrant a VOX. Ara, un jutge de Reus ha emès un auto d'apertura de judici oral pels imputats en un delicte d'odi. Una causa que se suma també a revelació de secrets. En total, dues causes que afecten gran part del que ara s'ha formalitzat com a VOX i que anteriorment eren membres de PxC.

  

L'escrit, amb data del 9 d'abril, acusa els imputats d'«incitació a l'odi, hostilitat, discriminació o violència», segons informa 'Crónica Global'. El procediment judicial prové d'una querella presentada l'any 2015 per ICV i l'Associació Ciutadana per la Convivència i el Desenvolupament. Entre els imputats es troben: La consellera de PxC a Mataró Mónica Lora o l'exconseller de PxC a Olot Ignaci Mulleras, entre d'altres

  

  

En general, la cúpula del PxC està imputada per aquesta causa i ara que està integrada a VOX significa que la meitat de la formació està imputada per un delicte d'odi, a més també cal afegir un suposat delicte per revelació de secrets, una causa investigada el jutjat d'Instrucció número 2 de Vic on altres noms del partit d'ultra dreta hi surten reflectits com: el marit de la regidora Mónica Lora, David Parada Pérez o el cosí del cap de llista per Catalunya Ignacio Garriga Vaz de Concicao, entre d'altres.

Ignació Garriga
Ignació Garriga, cap de llista per VOX a Catalunya, té familiars implicats en un suposat delicte de revelació de secrets | Cedida

 

Silenci dins del partit

Des de VOX s'ha mantingut el silenci davant d'aquesta polèmica i no ha volgut fer cap declaració sobre la imputació de part de la seva cúpula. Algunes fonts internes del partit consultades per 'Crónica Global' expliquen que «VOX creix massa ràpid. Amb la intenció d'aconseguir uns bons resultats a les eleccions, però el partit es desfarà després perquè no hi ha base».

  

A més, les mateixes fonts han dubtat de JxC, explicant que no tothom a l'interior del partit està d'acord amb ells, que van entrar al partit per controlar-lo en gran part i que en el moment en què van trobar a VOX «van dissoldre el PxC en estranyes circumstàncies per sumar-se al partit».


Comentaris

envia el comentari