Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Adriana Lastra i Gabriel Rufián

Més de la meitat dels espanyols prefereixen tornar a votar a què el PSOE pacti amb ERC

Només un 45,5% considera positiu l'alternativa d'un govern socialista amb suport del PP

Adriana Lastra i Gabriel Rufián
Adriana Lastra i Gabriel Rufián encapçalen les negociacions entre socialistes i republicans | CatalunyaDiari

Tot just s'estan fent les primeres passes per desencallar la investidura de Pedro Sánchez, però a la majoria de ciutadans espanyols sembla que no els hi agrada com ha començat aquest procés. I es  un 56,1% considera «millor per Espanya» que es repeteixin eleccions a què el govern del PSOE depengui dels vots d'ERC, encara que aquesta formació hagi refredat molt les expectatives d'una negociació amb èxit.

Aquestes dades, publicades en una enquesta de l''ABC' semblen confirmar que l'independentisme és una preocupació cada cop més gran entre els ciutadans de l'Estat. Les xifres però varien molt segons el partit  al qual van dipositar el seu vot les passades eleccions

Mentre que els socialistes si es mostren a favor del pacte en poc més del 50%, el percentatge puja al 68 entre els simpatitzants de Podemos i a un 92% entre els d'ERC. A la dreta, més del 90% de votants de PP i Vox volen unes noves eleccions, dada que és d'un 100% entre C's. 

Desconfiança també cap a la «gran coalició»

Aquest sondeig també mostra que els espanyols estan dividits sobre l'altra possibilitat per formar govern que s'ha obert en els darrers dies: suport del PP a un govern socialista sense Sánchez. Un 45,5% ho veu amb bons ulls mentre un 42,8 ho titlla de negatiu. 

El pacte PSOE-Podemos tampoc compta amb la total confiança de la ciutadania. Un 53% no aprova l'acord mentre que només un 38% el veu «bé».

També et pot interessar...