Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Roben part dels diners de la «caixa de resistència» del CDR de Vilafranca

L'organització ha explicat que la principal sospitosa, encarregada de custodiar les donacions, no ha retornat el 47% del fons, i s'ha compromès a treballar per recuperar el 100%

Una manifestació per la llibertat dels «presos polítics» a Vilafranca del Penedès
Una manifestació per la llibertat dels «presos polítics» a Vilafranca del Penedès | Cedida

 

Polèmica a Vilafranca del Penedès després que una membra del Comitè de Defensa de la República (CDR) local hagi estat denunciada per la resta de membres per haver-se quedat amb part dels diners de la «caixa de resistència». Segons ha indicat la mateixa organització a través d'un comunicat publicat a les xarxes socials, «les aportacions realitzades a la caixa de resistència, custodiades per la persona responsable, la Núria, no han estat retornades en la seva totalitat». 

Cancel·len totes les recollides de diners fins a «nou avís»

En aquest sentit, l'organització independentista han explicat que l'assemblea local del CDR  «ha creat una comissió pel retorn immediat de la caixa», i que vetllarà per «totes les aportacions fetes durant tots aquests mesos  per les veïnes i veïns de la Vila». Alhora, també s'ha pres la decisió de crear una «comissió gestora de la caixa»,  per evitar que en el futur puguin tenir lloc situacions similars. 

El comunicat a través del qual el CDR de Vilafranca informa de l'incident amb la «caixa de resistència»
El comunicat a través del qual el CDR de Vilafranca informa de l'incident amb la «caixa de resistència» | Twitter (@cdr_vilafranca)

 

En aquest sentit, han confirmat que, a hores d'ara, ja s'ha aconseguit recuperar el 53% dels diners que hi havia en un principi a la caixa  de resistència, però han assegurat que seguiran treballant per recuperar «el 100%». Ara bé, fins a nou avís, el CDR ha decidit cancel·lar qualsevol recollida de fons econòmic, i ha explicat que s'informarà de qualsevol novetat al respecte, de forma pública a les xarxes socials. 

El CDR fa fora la principal sospitosa

Sobre la principal sospitosa, la Núria, no han transcendit gaires detalls, però el CDR sí que ha assegurat que ja «no forma part» de l'organització, i que «qualsevol aportació econòmica a la caixa  no s'ha de fer mitjançant aquesta persona».  El comunicat ha tingut un gran ressò a les xarxes socials, i ha provocat un gran debat entre els que consideren que es tracta d'un  tema que s'hauria d'haver mantingut en secret, i els que aprofiten per ironitzar amb la situació.