ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Membres de Podem Catalunya demanen a Xavier Domènech que lideri el partit

Els signants del manifest subratllen que Podem ha de ser una «eina per a les classes populars i treballadores» de Catalunya

El líder de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, durant la seva intervenció al Parlament el passat 1 de març
El líder de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, durant la seva intervenció al Parlament el passat 1 de març | CatalunyaDiari.cat

Un total de 134 membres de Podem Catalunya, entre ells diputats, senadors, regidors i consellers de districte, consideren que Xavier Domènechseria «el millor dels secretaris generals» que podria tenir el partit després de la pròxima Assemblea Ciutadana, per la qual cosa l'han animat «a ser la persona que vertebri el nou Podem que ha de néixer».

Així ho han afirmat a través d'un document en què qualifiquen Domènech de «figura de consens», opinió que argumenten recordant la participació de 17.730 persones que van participar e la consulta per aprovar l'aliança electoral amb Catalunya en Comú per a les eleccions del 21-D.

Una «eina per a les classes treballadores»

Els signants del manifest subratllen que Podem ha de ser una «eina per a les classes populars i treballadores» de Catalunya, amb un accent social «marcat» i que posi al «centre de la política» les necessitats i problemes quotidians de la gent, tot «conservant sempre la identitat i personalitat» dins de possibles nous espais polítics.
 

També afirmen que després de quatre anys de singladura de la formació marcats pel calendari electoral —amb dues eleccions al Parlament, dues al Congrés dels Diputats i al Senat i unes municipals— ara toca centrar-se a fer una organització més vertebrada i present a totes les capes de la societat i del territori.
 

Podem Catalunya fa «un pas endavant»

«És hora de fer un pas endavant i fer de Podem Catalunya una organització present al territori de forma arrelada, de dotar-la de calma, estabilitat i consens, per fer créixer el partit», afirmen, davant d'un panorama amb reptes «titànics» com l'atur «descontrolat», la baixada de salaris i pensions o la precarietat laboral, entre d'altres.

Per tot plegat, els signants del document consideren que és hora «d'obrir una nova etapa» i subratllen que per aconseguir-ho «calen persones i equips humans que apostin per la conciliació i no per la confrontació». És per això, indiquen, que aposten perquè Xavier Domènech encapçali el «nou Podem» que creuen que «el país i la seva gent necessiten».


Comentaris

envia el comentari