IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Méndez de Vigo nega l’adoctrinament a les escoles catalanes de forma general

El ministre espanyol no ho generalitza però sí afirma que existeixen situacions concretes

El ministre d'Educació i portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, dimecres, 25 d'octubre, al Congrés
El ministre d'Educació i portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, dimecres, 25 d'octubre, al Congrés | Cedida

Fa uns dies el ministre Íñigo Méndez de Vigo, va enviar un requeriment a la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat en denúncia per l'«adoctrinament», en l'educació pública de les escoles catalanes. El ministre espanyol feia un mapa global de la situació sobiranista, com si les escoles fossin la pedrera de l'independentisme, fomentat per les institucions públiques catalanes, i aquest fet el justificava de «lamentable». Doncs bé, aquest dimecres, 25 d'octubre, Méndez de Vigo ha rebaixat el to amb el qual es va expressar amb anterioritat, tal com informen els informatius de 'TV3'. Ara, el ministre del govern central nega l'adoctrinament de forma general, però afirma que sí que existeixen «casos concrets» i «situacions xocants». Així ho ha expressat en la sessió de control al Congrés: «Hem vist aquestes actuacions en algunes escoles que són xocants. Hi ha hagut denúncies d'aquestes actuacions, on els pares no estan d'acord amb algunes actuacions concretes que han fet alguns professors, també concrets». Tanmateix ha afegit que esperarà que el Govern prengui partit d'aquestes responsabilitats: «Jo esperaré la resposta de l'administració autonòmica, que és la competent. Si l'administració autonòmica no em respon o la resposta no la trobo adequada doncs es pot acudir als tribunals».

El diputat al Congrés d'ERC, Joan Olòriz, dimecres, 25 d'octubre, al Congrés
El diputat al Congrés d'ERC, Joan Olòriz, dimecres, 25 d'octubre, al Congrés | Cedida

 

En resposta, diputat d'ERC Joan Olòriz, ha assegurat que espera que el to —rebaixat—, del ministre es mantingui i, perduri en el temps. Que sigui el de «prudència». El diputat català al Congrés, ha demanat al govern espanyol que no es pot gestionar basant-se en «excepcions»: «Avui ha negat l'adoctrinament. Avui ha parlat d'excepcions que poden passar en qualsevol comunitat espanyola. Estic d'acord que les excepcions s'han de poder analitzar, però mai podem legislar per les excepcions». El diputat català es refereix al fet que d'un cas aïllat no se'n pot prendre mesures, com tampoc se'n pot generalitzar. Olòriz ha insistit a l'executiu de Rajoy a defensar l'escola catalana, perquè «funciona», i que, «no caiguin en els cants de sirena de la vella extrema dreta dels 'falangitos', que no duen a cap lloc». Per últim, ha destacat que el to del ministre sobre l'«adoctrinament», per sobre del del diputat de ciutadans, Toni Cantó, el considera «groller» i «insultant». El diputat republicà diu que quan es parla d'adoctrinament amb «acusacions infundades i mentides sense escrúpols, es vol fer ostatges als nens i nenes catalans per trencar la convivència».


Comentaris

envia el comentari