«Mercedes, ho hem tingut a tocar», l'esquela que dedica un home a la seva dona fent referència al procés

L'esquela va ser publicada a La Vanguardia el passat dilluns, 19 de març

L'esquela que Oriol Domènec dedica a la seva dona Mercedes Elizalde
L'esquela que Oriol Domènec dedica a la seva dona Mercedes Elizalde | La Vanguardia

«Mercedes, hem estat a tocar-ho!». Així comença l’esquela que Oriol Domènec, metge català i ferm defensor de la independència de Catalunya, ha enviat a la seva dona Mercedes Elizalde, que va perdre la vida fa cinc anys.

L’esquela, publicada el passat dilluns a ‘La Vanguardia’, feia una clara i permanent referencia al procés sobiranista català. En només cinc línies, de fet, Domènec fa una síntesi immaculada de la seva opinió del conflicte existent a Catalunya i carrega abastament contra independentistes i unionistes.

Un rerefons de crítica amb l’independentisme

És la intenció i potser la principal voluntat de la carta. Tot i arrancar fent al·lusió que s’ha estat apunt d’aconseguir quelcom tan anhelat com podria ser la independència, Domènec prossegueix el seu discurs amb certes paraules de crítica als polítics catalans.

«El dictat dels seus ‘principis’ i el personalisme de la seva mediocritat han passat per sobre de l’interès de Casa Nostra», explica l’home a l’esquela del diari del Grup Godó mentre al·lega que aquestes diferències entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana estan «arrossegant els nostres desitjos i les nostres il·lusions».

Puigdemont i Junqueras en una imatge d'arxiu
Puigdemont i Junqueras en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Un sentir que, de fet, va més enllà d’una esquela. El cert és que el sentiment de crítica entre una part dels catalans és evident i el passat divendres, 16 de març, ho van fer saber amb una manifestació a Barcelona on instaven als partits polítics a formar Govern de forma immediata.

«Uns altres vindran i guanyaran»

És, potser, la crítica definitiva a les desavinences entre els sobiranistes. Oriol Domènec, conegut per la seva lluita antifeixista des dels anys 40, posa punt final a la nota explicant: «Uns altres vindran i guanyaran».

Finalment, Domènec té un record d’allò més especial per la seva dona, Mercedes Elizalde Bertrand, que va morir l’any 2013. «Esperant de tornar aviat al teu costat, Oriol», relata la carta.


Comentaris

envia el comentari