Mercedes Vidal i Gala Pin renuncien a ser regidores de Barcelona en Comú

Ada Colau ha perdut ja sis dels onze regidors amb què va guanyar les eleccions el 2015

Imatge d'Ada Colau
Ada Colau ja ha perdut sis dels onze regidors amb què va guanyar les eleccions de 2015   | CatalunyaDiari.com

Noves pèrdues importants per a Colau a poc més d'un mes de les eleccions municipalsDues actuals regidores de Barcelona en Comú, Mercedes Vidal i Gala Pin, renuncien a repetir el càrrec a les pròximes eleccions municipals. Mentre que la primera, regidora de mobilitat, deixa la política per «tensions entre els comuns», la segona, anirà a un lloc simbòlic a la llista per continuar mostrant el seu suport al projecte, passant de número 7 al 37.

Les noves baixes s'afegeixen a les ja anunciades de Jaume Asens i Gerardo Pisarello, que canvien l'ajuntament per la seva candidatura a les eleccions espanyoles com a diputats al congrés, i a les de Laia Ortiz i Josep Maria Montaner, que també val voler retirar-se de l'àmbit polític. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja ha perdut sis dels onze regidors amb què va guanyar les eleccions el 2015.

Gala Pin, sense energia per a continuar

L'encara regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, anunciava la decisió en una entrevista a 'El Periódico', en què afirma que continua creient «molt» en el projecte del partit però que està «molt cansada».

Amb tot, avança que farà «tot el possible» perquè Barcelona en Comú surti reforçat de les eleccions i que, posteriorment, seguirà el projecte des de segona fila. «Colau m’ha transmès a tota hora que, si em retirava per un motiu honest i sincer, com ho és que no puc més, ho respectaria», ha precisat.

En aquesta línia, assegura que no creu que els pròxims quatre anys pogués estar al 100% en política com requereix la institució i fa un balanç positiu del seu pas per l'Ajuntament de Barcelona, en què s'ha complert «gran part» de les reivindicacions veïnals i s'ha lluitat contra el narcotràfic. Alhora, també valora la tasca feta en habitatge, «molta més que qualsevol govern municipal»

  

Segons la regidora de Ciutat Vella, el més difícil ha estat la tensió amb els 'lobbies' turístics, en què afirma que no han trobat ningú a l'altre costat de la plaça Sant Jaume. També lamenta que durant la legislatura han hagut de fer de Generalitat i consistori alhora. 

  

  

Mercedes Vidal, per «tensions» que afecten la seva vida personal

Vidal, en canvi, ha anunciat la seva decisió amb un escrit a Facebook ,on també ha defensat el projecte dels comuns com a «ric i potent», però ha assegurat que les «recents tensions» entre EUiA i Comuns, l'han afectat la vida «personal'» i s'ha vist obligada a fer un «pas al costat». Vidal explica que ha decidit «apartar-se de la primera línia política», un espai on creu que ningú és «imprescindible», davant la «falta de confiança per afrontar un nou mandat»

  

Per a Vidal ha estat una «sort» acompanyar Ada Colau en aquesta «aventura institucional», i reconeix l'esforç que han fet tots els companys «més enllà de l'exigible», i també haver acompanyat a totes les persones anònimes que «es deixen la pell» en aquest projecte. Vidal se suma així a la llista de regidors que no repeteixen després de quatre anys de govern municipal.


Comentaris

envia el comentari