Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Meritxell Batet, de parella d'un conegut polític de JxCat a casar-se amb un del PP

Va ser parella del badaloní López Bofill, relacionat amb JxCat, i es va acabar casant amb José María Lasalle, del PP

Meritxell Batet serà la nova presidenta del Congrés dels diputats | Cedida

 

Meritxell Batet serà la nova presidenta del Congrés dels Diputats, segons s'ha sabut aquest divendres, 17 de maig, de bon matí. Després de vora un any com a ministra de Política Territorial i Administracions Públiques del govern de Pedro Sánchez, Batet fa el salt a la presidència de la Cambra Baixa.

La nova presidenta del Congrés va néixer a Barcelona l'any 1973 (46 anys). Llicenciada en dret a la Universitat Pompeu Fabra, va viure diversos anys en l'anonimat abans de fer el salt a un dels llocs de més responsabilitat: ser la tercera autoritat de l'Estat espanyol.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Meritxell Batet i Pedro Sánchez
Batet va ser número dos per Madrid l'any 2015, just per darrere de Pedro Sánchez | CatalunyaDiari.cat

Batet, exparella de López Bofill

La nova presidenta del Congrés dels Diputats va viure durant anys en un petit municipi del Tarragonès: Altlafulla. Allà, Bonet residia amb la seva antiga parella López-Bofill, que tot i nascut a Badalona, té a Altafulla la seva residència habitual. De fet, a les eleccions municipals del proper dia 26, López Bofill és el candidat a l'alcaldia per Junts per Altafulla.  També havia estat número 12 de la llista de Junts per Catalunya a Tarragona.

Diversos habitants del poble d'Altafulla recorden a Batet passejant pels seus carrers, molt abans que es convertís en la nova presidenta del Congrés dels Diputats. Durant aquell temps Batet va començar la seva trajectòria política com a col·laboradora del llavors primer secretari del PSC, Narcís Serra, i dirigint la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Meritxell Batet i José María Lasalle
Meritxell Batet es va casar l'any 2005 amb José María Lasalle, membre del PP | Cedida

 

Mare de dues bessones i casada amb un militant del PP

Més endavant, Meritxell Batet va deixar la seva parella i va començar una relació amb el diputat del Partit Popular José María Lasalle.  L'any 2005 es van casar després de només set mesos de relació. Quasi alhora que Lasalle entrava a l’Executiva del PP i es convertia en el seu secretari d'Estudi, la parella va decidir unir-se en matrimoni a la Col·legiata de Santillana del Mar. Ell no arribava als 40 anys i ells feia poc que tenia 30. Junts van tenir dues filles bessones: Adriana i Valeria, però el 2016 l'amor es va acabar i la parella es va divorciar.

Va ser l'any 2015 quan Batet es va convertir en número dos per Madrid, just darrere de Pedro Sánchez. Després va passar a ser Ministra de Política Territorial i Funció Pública amb el govern del PSOE. Ara, Meritxell Batet se situa com la tercera autoritat de l'Estat espanyol sent la Presidenta del Congrés dels Diputats.

També et pot interessar...