Meritxell Serret ocuparà el càrrec de delegada de la Generalitat davant la Unió Europea

Serret és a Brussel·les des de fa vuit mesos, hi va marxar amb Carles Puigdemont i altres membres de l'anterior govern

Meritxell Serret.
Meritxell Serret. | Cedida

Aquest dimarts, Meritxell Serret es convertirà en la nova delegada de la Generalitat davant la Unió Europea. D’aquesta forma Serret substituirà al cessat Amadeu Altafaj -en conseqüència de l’aplicació del 155- com a representant permanent de l’executiu català a la Unió Europea.

Així doncs, Meritxell Serret passarà a ser, aquest dimarts, la nova representant de la Generalitat a la delegació de Brussel·les, l’única que no es va tancar amb l’aplicació de l’article 155, tot i que si se’n va cessar el seu representant permanent.

Serret és a Brussel·les des de fa vuit mesos

Meritxell Serret va ser la consellera d'Agricultura del govern de Carles Puigdemont, però també ella va quedar cessada de tal càrrec amb l'aplicació del 155, tot i que després es va presentar a les llistes d'Esquerra a les eleccions que es van celebrar el passat 21 de desembre.

Des que es va fer la declaració unilateral d'independència, Serret es troba a Brussel·les, de fet, hi va marxar amb Carles Puigdemont i altres membres del govern d'aleshores després d'aquell 27 d'octubre.

Precisament Puigdemont ha enviat a través del seu compte de Twitter un missatge de suport a la que serà nova delegada de la Generalitat a Brussel·les. En ell felicita a Serret i li mostra tota la seva confiança en un missatge que acaba amb unes boniques paraules cap a ella: «Talent, experiència i valentia per representar les nostres institucions al cor d'Europa».

Reobertura de delegacions

Des que va entrar en vigor l'aplicació de l'article 155 les delegacions a l'exterior de la Generalitat van ser tancades, totes excepte la de Brussel·les. En el Consell Executiu d'aquest dimarts s'ha d'iniciar la reobertura de les delegacions posant en marxa la primera fase per dur-la a terme.

El conseller d'Exteriors, Maragall, informarà sobre les delegacions que seran reobertes de forma immediata, que seran les d'Itàlia, Alemanya, Estats Units, Suïssa i Regne Unit i Irlanda. A més, fa poc que Maragall ha manifestat que la intenció és que, gran part dels que eren delegats i van ser cessats, tornin ara als seus càrrecs.


Comentaris

envia el comentari