IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Més de la meitat dels votants del PSOE desconfia de Pedro Sánchez

Així ho ha demostrat un sondeig publicat pel Centre de Recerques Sociològiques

El líder socialista Pedro Sánchez
Imatge d'arxiu del líder socialista Pedro Sánchez | Cedida

Segons l'últim baròmetres publicat pel Centre de Recerques Sociològiques (CIS), més de la meitat dels votants del PSOE, exactament un 83% dels enquestats, asseguren tenir poca o nul·la confiança en el seu líder, Pedro Sánchez. El líder dels socialistes va ser un problemàtic cap de cartell, ja que incapaç de frenar la tendència a la baixa que havia apuntat amb Alfredo Pérez Rubalcaba, amb Pedro aquesta deriva es va accelerar, fins a tal punt que Sánchez va haver de dimitir, forçat a més per la pèrdua de recolzo en la seva pròpia cúpula a l'octubre de 2016.

Així i tot, i gràcies al sistema de primàries, Sánchez «va ressuscitar» com a secretari general del PSOE a la fi del passat mes de maig, tal com publica 'ABC'.

Cinc mesos després que Sánchez recuperés el lideratge del partit, els sondejos segueixen demostrant que el secretari general del PSOE és un problema electoral i que torna a deixar-se votants potencials pel camí. El sondeig del CIS revelava el juliol passat que els socialistes tenien un vot directe del 19,1%. Ara, CIS ha publicat el seu últim sondeig realitzat a principis d'octubre, on aquest percentatge es redueix fins a un 16,2%.

Gran problema de lideratge per al PSOEUnes dades que demostren que els socialistes es tornen a enfrontar a un problema de lideratge. De fet, altres dades demostren que Sánchez és el segon capdavanter polític pitjor valorat entre el seu electorat, solament per darrere del minvant lideratge de Pablo Iglesias en un Podemos en hores baixes.Els electors de Podemos aproven a Esglésies amb un 5,75, mentre que els de Sánchez ho fan amb un 6,06. Al PSOE li seguiria el PP, qui puntua al seu líder Mariano Rajoy amb un 6,48. Finalment, el millor votat entre els seus electors és Albert Rivera, capdavanter de Ciutadans, amb 6,73 punts.


Comentaris

envia el comentari