IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Més de la meitat d'espanyols estaria d'acord amb realitzar un referèndum legal a Catalunya

Concretament un 57,4% dels enquestats voldria aquesta opció com a solució pel conflicte polític català

La majoria d'espanyols opta per un referèndum legal.
La majoria d'espanyols opta per un referèndum legal. | Cedida

El diari ‘El Mundo’ publica avui una enquesta sobre el referèndum i la independència de Catalunya. Segons les dades recollides en aquest sondeig, realitzat entre els dies 23 i 26 d’octubre, sorprèn que la majoria dels espanyols estarien d’acord amb la realització d’un referèndum pactat. Concretament un 57,4% de la població es mostra favorable a aquesta opció, davant un 37,9% que s’hi nega. A Catalunya aquestes dades són encara més sonades. El 75,6% dels catalans demanen que una votació sobre la independència posi fi al conflicte polític actual, davant un 19% que no considera aquesta opció.

D'altra banda, només un 33,5% dels catalans enquestats volen que Catalunya s'independitzi d'Espanya, i un 58,3% prefereixen continuar amb la unió dels dos territoris. A Espanya el 'no' encara té més adeptes i es situa en el 80,4%, davant el 14,2% que sí que vol aquesta opció. Una altra de les preguntes versa sobre si de veritat creuen que Catalunya té alguna possibilitat de ser independent, pregunta a la qual el 55,8% dels catalans contesta que no i només el 36,6% ho considera una probabilitat real. Al conjunt d'Espanya, el 71,5% dels enquestats creuen que Catalunya mai serà independent.

Així doncs, davant d'aquests resultats, la majoria de catalans i espanyols consideren que la millor solució per acabar amb el conflicte polític és l'autogovern. A l'Estat consideren que Catalunya ha de continuar amb els mateixos privilegis que disposava fins ara i un 32,3% de la població vol el mateix autogovern que hi havia fins ara, davant un 20,1% que opta per donar més autogovern a la Generalitat. A Catalunya per contra, aquesta última opció surt guanyant amb un 33,8% davant un 24,9% que creu que la independència és l'única solució viable.

Finalment, 'El Mundo', també pregunta als enquestats sobre la violència ocorreguda durant els últims dies i la sensació de por que hi ha al carrer per la situació actual. El 63,3% dels espanyols reconeix estar atemorit pel que està passant a Catalunya, de la mateixa forma que els catalans, que contesten «sí» a aquesta resposta en un 60% dels casos.


Comentaris

envia el comentari