Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Consulta aquí les imatges de la manifestació de Diada d'aquest 2019 a Barcelona.

Un 36% dels espanyols defensen un referèndum pactat a Catalunya

Així es desprèn dels resultats de l'enquesta 'Percepció sobre el debat territorial a Espanya 2019'

1-O
Imatge del referèndum de l'1-O | Catalunya Diari

Més de la meitat dels espanyols està en contra de celebrar un referèndum pactat a Catalunya. Almenys així es desprèn dels resultats de l'enquesta 'Percepció sobre el debat territorial a Espanya 2019', duta a terme en tot l'Estat per encàrrec del Govern i que ha estat presentada aquest dijous per la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el director general d'Anàlisi i Prospectiva, Josep Rius.

Segons les dades, el 51,8% dels enquestats estan en desacord o molt en desacord amb què calgui fer un referèndum a Catalunya i, només el 36,2% el defensa. A més a més, si d'aquesta enquesta s'exclouen als ciutadans catalans, els resultats s'eleven al 57,3% de rebuig i baixen al 29,8% de suport.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Diferència de resultats dins i fora de Catalunya

Durant l'enquesta també s'ha preguntat sobre la necessitat de celebrar un referèndum a tot l'Estat per decidir sobre la relació amb Catalunya. En aquest punt, un 43,8% dels enquestats consideren que no s'ha de fer cap consulta, ja que «la unitat d'Espanya no es pot votar»

Paral·lelament, donat per fet que se celebrés un referèndum sobre el paper que ha d'ocupar Catalunya dins Espanya, el 53,3% dels enquestats acceptarien el resultat i un 39,9% no. No sorprèn que només a Catalunya, gairebé el 82% de les persones sí que acceptaria el resultat. Aquests resultats s'han aconseguit després de realitzar un total de 3.600 entrevistes, fetes entre el 9 de setembre i el 17 d'octubre.

Consulta aquí les imatges de la manifestació de Diada d'aquest 2019 a Barcelona.
Imatge de la Diada del 2019 | Redacció

L'objectiu de l'enquesta

Segons Budó, l'objectiu de les mateixes era el de «contrastar amb dades el conflicte política actual entre Catalunya i Espanya». Però aquesta no ha estat l'única enquesta que s'ha elaborat en els darrers temps sobre aquesta temàtica. De fet, tal com es desprenia d'una enquesta d'opinió de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) publicada el passat 30 d'octubre, la independència seria l'opció més votada en un hipotètic referèndum d'autodeterminació.

El sondeig situaria la victòria del 'sí' al 58,6% dels votants, mentre que l'opció del 'no' es quedaria al 40,1%. En xifres absolutes, els percentatges se situarien en un 46% de partidaris per a la independència, un 31,5% contraris a l'emancipació, un 15,4% d'abstencionisme i un 1% votaria en blanc; mentre que, a hores d'ara, un 6,2% del cens es mantindria indecís.

 

També et poden interessar...