Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Juan Antonio Geraldes, cap de llista de Més País a Barcelona

Juan Antonio Geraldes serà el cap de llista d'Errejón a Barcelona

Els «comuns» es posicionen en contra de què una candidatura dissenyada a Madrid, es presenti per Catalunya

Juan Antonio Geraldes, cap de llista de Més País a Barcelona
Més País: Juan Antonio Geraldes serà el cap de llista d'Errejón a Barcelona | CatalunyaDiari

 

Juan Antonio Geraldes serà el candidat de Més País a Barcelona. Segons confirmen fonts properes a Íñigo Errejón a 'El Periódico', el politòleg Geraldes, que va ser el número dos de la llista de Guanyem Sant Boi a les últimes eleccions municipals, serà el cap de llista a les eleccions del 10-N per la província catalana. Tot això, després que la formació hagi aconseguit prop de 4.200 avals ciutadans  per presentar-se a contrarellotge.

Geraldes, de 31 anys, destaca per tenir una  trajectòria vinculada a l'activisme veïnal i estudiantil. Actualment es dedica a l'àmbit de la consultoria d'administracions públiques en el sector de les Tecnologies de la Informació (TIC). Persones properes al polític català el defineixen com a un jove inquiet, molt compromès amb els temes socials, federalista i partidari del dret a decidirRaimundo Viejo, per altra banda,  també formarà part dels primers llocs de la llista.

Íñigo Errejón
Geraldes es va donar de baixa a Comunistes i Catalunya en Comú per sumar-se a la candidatura d'Íñigo Errejón | GTRES

 

La decisió de fer un pas endavant en el moment oportú

Segons confirmen fonts de Comunistes, Geraldes que abans pertanyia a Comunistes i Catalunya en Comú, va plantejar a la secretaria d'organització la  coalició amb Més País, una vegada confirmada la repetició electoral. Quan se li va comunicar que era impossible perquè es reeditaria l'acord per anar amb ERC al Congrés, es va donar de baixa i es va sumar a la candidatura catalana d'Errejón.  En mig any, ha passat de ser el número dos d'una candidatura municipal a Sant Boi a encapçalar una llista a les generals, i tot gràcies a fer un pas endavant quan alguns dels noms que Errejón sondejava, fallaven. «Per aconseguir les coses s'ha de posar passió. Altres posen diners. Nosaltres no som una franquícia amb seu a Madrid. Som de Sant Boi i per a Sant Boi», manifestava a la campanya de maig.

La decisió de Geraldes de fer un pas endavant no va ser fàcil. De fet, es mantenia amb molts dubtes per l'existent confrontació amb  En Comú Podem i, en concret, amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. A això se li suma la necessitat d'entrar de ple en la qüestió territorial a punt de què el Tribunal Suprem faci pública la sentència del «procés». És per això que Errejón va advertir del pros i contres que suposa ser candidat als pròxims comicis.

Per altra banda,  Barcelona se situa en el punt de mira de Més País des de fa més d'una setmana perquè Errejón vol apostar per les circumscripcions que reparteixen més escons i de les quals, la seva proporcionalitat de vots i diputats és més gran.

Clara Serra dimiteix i assegura que s'infravalora el treball que han dut a terme els seus companys

Clara Serra va anunciar la seva dimissió com a diputada autonòmica  el passat dilluns, argumentant que no comparteix «la manera concreta en la qual Més País concorrerà a les eleccions generals». Assegura que la forma de fer el pas al 10-N «oblida i menysprea anys de treball militant de companys de territoris que han aconseguit aixecar projectes necessaris i valuosos per aquests llocs» i posa d'exemple el cas de Barcelona: «Una manera de fer les coses que no representa l'esperit plurinacional que tant hem dit que defenem».

Els principals rivals de Més País per al 10-N

Amb nou grans partits  competint a Catalunya després de l'entrada de la CUP, Geraldes tindrà com a principal rival a En Comú Podem. La confluència d'Unidas Podemos, no està a favor de què Més País ocupi l'espai en què ells ja estan consolidats: «Ens preocupa una mica perquè creiem que  el que la plataforma d'Errejón vol representar, ja ho representem nosaltres a Catalunya», manifesta  Jaume Asens aquest dimarts, que repeteix com a cap de llista dels «comuns».

«Ens sembla que és un error que una candidatura dissenyada a Madrid vulgui presentar-se a Barcelona i Catalunya sense un projecte per Barcelona i Catalunya, només per aconseguir vots per Madrid», afegeix.

La candidatura de Barcelona se suma a les de Madrid, A Corunya, Pontevedra, Múrcia, Saragossa, Las Palmas, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla, Cadis, Màlaga, Granada i Astúries, on Errejón presentarà llistes pròpies.

També et pot interessar...