rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor el científic Eduard Punset

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

La Mesa del Parlament accepta la delegació de vot de Carles Puigdemont

La decisió s'ha pres amb els vots a favor de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

La mesa del Parlament de Catalunya ha acceptat, aquest dimarts, la delegació de vot de l'expresident Carles Puigdemont gràcies a quatre vots a favor de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, i tres en contra de Ciutadans i el PSC. La majoria independentista ha pres aquesta decisió perquè considera que la situació actual de l'excap del Govern, actualment en una presó alemanya, és idèntica a la dels diputats que ja han pogut delegar el vot. 

Conflicte amb el Tribunal Constitucional, segons els lletrats del Parlament

Cal dir que, durant la reunió del màxim òrgan de la cambra catalana, els lletrats van advertir que acceptar aquesta petició de l'expresident Puigdemont contravé la interlocutòria del Tribunal Constitucional, que establia mesures cautelars per a la seva investidura. No obstant això, ERC i JxCat consideren que la interlocutòria se centra en la seva candidatura a la investidura, i no a altres votacions. De totes maneres, la delegació es farà efectiva durant el ple previst per aquest dijous. 

 

Va ser el passat dimecres quan Carles Puigdemont va demanar, per sorpresa, el vot delegat per al ple que es va celebrar aquell mateix dia al Parlament de Catalunya. La sol·licitud va arribar pocs minuts abans de la celebració del ple i, davant les reiterades queixes de l'oposició, la Mesa va anunciar que no tramitaria la petició aquell dia. 

 

La fiscalia alemanya demana l'extradició de Carles Puigdemont

La notícia, a més arriba el mateix dia que la Fiscalia alemanya hagi decidit admetre a tràmit la petició d'extradició dictada contra Carles Puigdemont, i hagi optat per demanar que l'expresident sigui extradit i, a més, que continuï a presó fins que el tribunal no prengui una decisió davant un suposat risc de fuga. Ara, tot queda en mans del tribunal de Scheswig, que haurà de prendre una decisió en els pròxims dies. 

Comentaris