rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

ÚLTIMA HORA

🔴 Un mort i 4 ferits en un accident múltiple a l'AP-7 a València

URGENT

⚫ Un mort i dos ferits en un accident a l'AP-7 al Vallès Oriental

La mesa del Parlament rebutja la reforma de la llei de presidència de JxCat

Junts per Catalunya va registrar la iniciativa el passat 9 de febrer
El president del Parlament, Roger Torrent, a la reunió de la Mesa d'aquest dimarts 20 de febrer | CatalunyaDiari.cat

 

La mesa del Parlament ha rebutjat la sol·licitud de Junts per Catalunya de modificat la llei de la presidència, amb l'objectiu de poder investir a distància Carles Puigdemont, qui està a Bèlgica des del passat mes d'octubre. I és que ha demanat un informe dels lletrats per saber si la reforma contravé les mesures cauterals dictades pel Tribunal Constitucional sobre la investidura.

 

Cal recordar que Junts per Catalunya ja va registrar la iniciativa el passat 9 de febrer, demanant que es tramités pel procediment de màxima urgència. No obstant això, el president del Parlament, Roger Torrent, la va deixar fora de la reunió de la mesa de la setmana passada per «defectes de forma» en la sol·licitud. 

Una reforma amb la qual, el candidat a la presidència pot autoritzar, per majoria absoluta, un debat d'investidura sense la seva presència o sense la seva intervenció personal, tal com publica 'Vilaweb'. 

 

Tanmateix, JxCat demana afegir un apartat a la llei perquè tots els òrgans de govern puguin constituir, convocar, fer sessions, adoptar acords i remetre actes, tant de manera presencial com a distància. 

 

 

Imatge d'arxiu de Roger Torrent i Carles Puigdemont.   | CatalunyaDiari.cat

La proposta de JxCat

Segons el partit liderat per Carles Puigdemont, el canvi consistiria en crear un Consell de la República presidit per Puigdemont des de Brussel·les. D’altra banda, a Catalunya s’hauria d’investir un president de la Generalitat i nomenar un Govern.

 

D'aquesta manera, Catalunya tindria un govern dividit, ja que una part es trobaria al territori català i l'altra a Bèlgica. Cal tenir en compte, però, que pel que fa a les decisions importants i a l’execució en sí de la presidència, la responsabilitat seria de Puigdemont.

 

El que es pretén fer és deixar la part política controlada pel Govern que estaria a Brussel·les, amb Puigdemont al capdavant. Llavors l’executiu de Catalunya només tindria poder per controlar la part relacionada amb les funcions gestores.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris