Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torra i Sánchez, en una trobada a la Moncloa.

El govern espanyol insisteix que la mesa de diàleg es reprendrà al juliol però no posa data

A priori, la reunió s'hauria de fer a Barcelona, segons van acordar al febrer els dos governs

Torra i Sánchez, en una trobada a la Moncloa.
El president Torra i el president Sánchez, en una imatge d'arxiu. | ACN

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts que el seu executiu complirà el compromís del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de reunir la Mesa de diàleg sobre Catalunya al mes de juliol. Queda per fixar, segons Montero, «data, lloc i hora» però el seu executiu es manté en la dinàmica de buscar una «solució dialogada» a la crisi política. 

Diàleg «continuat» amb la Generalitat

Segons Montero, el seu executiu ha parlat de manera continuada amb la Generalitat «per transmetre i afinar» la situació en qüestions tan importants com el fons de 16.000 MEUR per combatre el covid-19, i «un cop superada la part mes dura» de la crisi «podrem reprendre l’agenda» política pel que fa a la Mesa.

Montero ha insistit a demanar a ERC i C's que no es facin «vetos creuats» a l’hora de negociar els pressupostos generals de l’Estat. «Aquest és el moment de fer, i no de mirar qui proposa les mesures o de fer vetos creuats» perquè «la unitat és la clau de la victòria». Per això, segons ha dit, el seu executiu «escoltarà amb atenció que proposa cadascú” perquè «no tenim temps a perdre i com més formacions participin del projecte» millor.

També ha reiterat la voluntat de negociar el decret de la ‘nova normalitat’ amb tantes forces com sigui possible. «Nosaltres creiem que és bo que el PP i el conjunt de les forces que han fet fins ara el front del ‘no’ reprenguin una senda de diàleg, i normalitat» i «donin suport en el que s’està d’acord en comptes de convertir-ho tot en bronca».

Cohesió al govern espanyol

La portaveu del govern espanyol també ha assegurat que l’acord programàtic entre el PSOE i Podem cohesiona l’executiu però cal «reprioritzar» per afrontar les situacions generades pel covid-19, fet que passa per «reactivar el teixit productiu» de l’Estat. «No podem fer com si la pandèmia no hagués passat, i de cara a l’elaboració dels pressupostos de l’Estat la Comissió de Reconstrucció ens ha de dir en què creu que cal redoblar l’accent el pròxim any», ha dit. Es tracta, ha dit de mantenir l’acord programàtic però «tenir els peus a terra» i «modular el full de ruta» a partir d’altres aportacions.