La Mesa qüestiona la decisió dels lletrats de no permetre el vot de Puigdemont

Els lletrats del Parlament avisen que es podria impugnar la votació si es tirés pel dret. La Mesa, d'altra banda, diu que els diputats de JxCat no poden ser privats dels seus drets

Carles Puigdemont, en una conferència a Brussel·les
Carles Puigdemont, en una conferència a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

Pugna al Parlament de Catalunya. Amb la previsió del ple d’aquesta tarda, els lletrats han emès un informe assegurant que Carles Puigdemont, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sánchez no podien votar. La resolució, en aquest context, bloquejava altra vegada la situació al Parlament i al·legava que les delegacions de vot ja no eren vigents.

Quelcom, de fet, que no comparteix la Mesa. I és que aquests sostenen, segons ‘El Nacional’, que no poden ser privats dels seus drets i defensen que aquests puguin acabar delegant el seu vot. Cal destacar, en aquest sentit, que la Mesa assegura que aquests encara mantenen la condició de diputats i, per tant, no poden ser privats dels seus drets polítics. Tot plegat, doncs, torna a bloquejar la situació al Parlament.  

La Mesa rebutja la suspensió de drets

Així les coses, la Mesa ha preparat un informe on manifesta que els escrits que van preparar i presentar els diputats Albert Batet, Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez són totalment coherents amb la resolució que es va adoptar el passat 2 d’octubre al Parlament de Catalunya, de manera que tenen efectes jurídics vàlids.

En el citat informe, doncs, s’explica que «atès que en la votació del dictamen motivat de la Comissió de l’Estat dels Diputats no s’ha assolit la majora absoluta favorable requerida», el Ple del Parlament ha decidit «rebutjar la suspensió dels drets i deures parlamentaris dels diputats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Sànchez».

 

Torna a augmentar la tensió entre l’independentisme i l’unionisme

De manera que els membres de la Mesa del Parlament, tal com han deixat patent en l’escrit, han acordat «desestimar les peticions de reconsideració demandes pels grups parlamentaris de Ciutadans i Socialistes i Units per Avançar, i pel subgrup parlamentari del Partit Popular de Catalunya».

Una decisió que el govern central podria interpretar com un nou desafiament, i qui sap si arribaria a plantejar-se l’opció d’aplicar una altra vegada l’article 155 de la Constitució, tal com han mencionat i repetit molts líders de les diferents formacions polítiques al llarg de les darreres setmanes.   


Comentaris

envia el comentari