Una mestra de Pere Aragonès va predir que seria candidat a la Generalitat

Ho explica Magda Gregori en el seu llibre biogràfic 'Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic'

Pere Aragonès, en un acte sent vicepresident del Govern.
El vicepresident del govern de Catalunya, Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu. | ACN

Tot i que la seva elecció encara no és oficial, en el si d'ERC ningú no dubta que el candidat a la presidència de la Generalitat a les eleccions autonòmiques d'aquest 2020 serà Pere Aragonès. El partit haurà de seguir el procediment establert per a escollir-lo, però Aragonès no tindrà rivals per situar-se com a cap de cartell dels republicans —qui podria ser el seu principal competidor, el president del Parlament Roger Torrent, ja va anunciar que li donaria suport.

La predicció d'una mestra a Pineda de Mar

Tot just aquest inici de febrer, ha sortit a la venda el llibre 'Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic', una obra que retrata el perfil i la trajectòria de qui sembla que serà el cap visible d'ERC els propers anys, de la mà d'Oriol Junqueras i Marta Rovira, que es troben a la presó i a l'exili, respectivament.

L'autora de l'obra és la periodista Magda Gregori, que en una entrevista promocional ha explicat algunes anècdotes que recull el llibre. N'hi ha una, però, que és especialment curiosa: una mestra d'Aragonès va pronosticar que un dia seria candidat a presidir la Generalitat de Catalunya.

La parella d'Aragonès, Janina Juli, ho va explicar a Gregori en una de les converses per elaborar el llibre: la germana Antònia, una de les mestres de Pere Aragonès a l'escola de la Mare de Déu del Roser de Pineda de Mar, sempre li dera que el votaria com a president de la Generalitat.

L'Aragonès més personal

El llibre retrata aspectes de la vida més personal de Pere Aragonès: des de la seva afició a cuinar, que sol posar en pràctica els caps de setmana, fins a la manera com li ha canviat la vida el naixement de la seva primera filla, Clàudia. També recull altres anècdotes d'infància, com quan, amb només nou anys, va decidir explicar, en una redacció de l'escola, un tema tan poc infantil com la dissolució de l'URSS.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari