Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Guàrdia Civil

La mesura dràstica de l'Exèrcit i Sánchez per combatre les protestes a Catalunya

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil ampliaran el seu equipament amb 9.000 fusells d'assalt

Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil i el CNP disposaran de més armament de cara el 2020 | Guàrdia Civil

Els efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional disposaran aquest 2020 de 9.000 fusells més. Forma part d'un projecte del ministeri de l'Interior, presidit per Grande-Marlaska, i del Servei d'Armament i Equipament Policial del Comandament de Suport per «missions de manteniment de pau». Així mateix, s'han adjudicat un total de 8.250 fusells d'assalt que, amb els 500 per a les Unitats especials dels Cos Nacional de Policia i els 425 de la Guàrdia Civil, sumen un cost estimat d'11.962.500 euros

Es tracta d'un fusell d'assalt H&K G36K
Es tracta d'un fusell d'assalt H&K G36K | Cedida

Segons relata 'El Món', el model de l'arma concreta és H&K G36K amb munició de 5,56x45mm i un carregador de 30 cartutxos així com un manual d'utilització en espanyol. L'equip compta també amb una funda de color verd i un catàleg il·lustrat dels articles d'abastiment. És un fusell d'assalt lleuger: pesa només 3,4 kg descarregat. El passat 20 de maig es va anunciar la licitació, adjudicant l'equipament fa poc més d'un mes, el dia 8 de setembre.

Les armes podrien formar part de l'operatiu a Catalunya

El mitjà esmentat ha publicat la informació detallada al seu web i considera que, en part, els fusells es destinaran a l'operatiu per establir l'ordre públic arran la publicació de la sentència del procés  que ha condemnat a presó els exdirigents del Govern.

També et pot interessar...