ÚLTIMA HORA

🔴 Les tres prioritats de 'Tsunami Democràtic' després dels aldarulls

URGENT

⚽️ La Lliga demana a la Federació que el clàssic del 26 d'octubre se celebri a Madrid

Les mesures cautelars del Tribunal Constitucional per la investidura de Puigdemont, impugnades

Ho han determinat els lletrats del Parlament
Carles Puigdemont, en un ple del Parlament | CatalunyaDiari.cat

 

Les mesures cautelars del Tribunal Constitucional per la investidura de Puigdemont han estat impugnades pels lletrats del Parlament. Segons reporta 'La Vanguardia', els serveis jurídics del Palament de Catalunya —a l'abast del 155— han impugnat les mesures cautelars que va dictaminar el Tribunal Constitucional per evitar la investidura de Carles Puigdemont després del recurs del Govern central.

 

 

D'altra banda, el TC també ha presentat les al·legacions corresponents al recurs del Govern —encara no s'ha admès a tràmit—, sobre la resolució sota la qual el president de la cambra convocava el ple d'investidura.

 

Roger Torrent, a escena 

El nou president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va encarregar als lletrats del mateix que li lliuressin un informe sobre els terminis de la investidura i possibles vies de desbloqueig.

 

Segons el mitjà citat anteriorment, l'exdiputat d'Esquerra va demanar-ho així després de l'anunci d'impugnació de Soraya Sáenz de Santamaría. La vicepresidenta, en aquest context, va afirmar que el recurs tenia la voluntat d'evitar «un mal major a la democràcia».

 

 

Què demanava el Tribunal Constitucional?

És l'arrel del problema. El Tribubnal constitucional demanava a l'expresident Carles Puigdemont que es presentés a la càmera amb una autorització del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena

 

Aquest, que el podria inhabilitar de la política «en qüestió de setmanes» i que podria aturar el seu anhel de tornar a ser president, hauria pres una decisió que bloquejava qualsevol intent d'investidura telemàtica o delegada. Obligant-lo a personar-se a Espanya on, de fet, Puigdemont compta amb ordre de detenció vigent.

 

El gironí, però, no va fer cas a la petició i ara, encara des de Brussel·les —on porta més de 100 dies— el serial de la presidència de la Generalitat continua ben viu. 

 

Junts per Catalunya ja va presentar al·legacions fa dues setmanes i ara ha estat el torn dels lletrats del Parlament. Ara doncs, la pilota torna a ser a la teulada del govern central, que haurà de traçar una altra ofensiva. 

 

 

Comentaris