Salut creu que les restriccions dels bars no entraran en vigor avui

El Govern espera la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Imatge d'una terrassa de bar a la ciutat de Saragossa, amb una cambrera atenent dos clients
El Govern dubta que les mesures entrin en vigor avui dijous, 15 d'octubre | Europa Press

Les mesures restrictives decidides pel Govern de Catalunya amb l'objectiu de frenar els contagis de Covid-19 no han entrat encara en vigor. El departament de Salut dubta que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya prengui una decisió aquest dijous, 15 d'octubre, i apliqui les noves mesures, ja que ha demanat a la Generalitat que resolgui alguns defectes de forma. Així, les noves restriccions no entraran en vigor fins que el tribunal doni la seva resposta.

El tribunal havia demanat aquest matí a l'executiu català que identifiqués quines de les mesures previstes podrien col·lidir amb drets fonamentals, i havia retret defectes de forma al decret com ara que no presentava ni data, ni signatura ni número.

El Govern ha presentat els aclariments en el termini que se li fixava identificant les mesures especificades, tot i que no s'han reparat els defectes formals advertits per la sala, segons fonts del tribunal. Les mateixes fons han indicat que la sala Contenciosa no respondrà avui, i que previsiblement ho farà demà.  Cal recordar que la intenció del Govern era que les restriccions entressin en vigor aquesta mitjanit. 

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari