Una persona ha resultat ferida durant els aldarulls a Barcelona

Microsoft bloqueja Tsunami Democràtic per evitar la difusió de la seva ‘app’

Anonymus Catalonia anuncia el fet a través del seu canal de Telegram

GitHub, web propietat de Microsoft, ha bloquejat des dels Estats Units l’accés a l’’app’ de Tsunami Democràtic, amb la finalitat d’impedir la difusió de protestes i la campanya de mobilització per la sentència condemnatòria als processats pel procés. Així doncs, la pàgina on es trobava l’aplicació ha informat que ja no està disponible.

Tal com avança el diari digital ‘El Nacional’, GitHub ha fet pública una nota explicant que la decisió de bloqueig ha arribat després que l’empresa hagi rebut una petició de la Guàrdia Civil amb una ordre judicial.  En ella es demanava «la retenció del contingut i les dades relacionades amb la investigació de Tsunami Democràtic en una situació d’aldarulls violents que involucren greus desordres públics i el sabotatge d'infraestructures crítiques».

A la mateixa nota, s’assegura que l’Audiència Nacional ha dut a terme una investigació en la qual «el moviment Tsunami Democràtic ha estat confirmat com una organització criminal que impulsa la comissió d'atacs terroristes i el seu objectiu principal és coordinar aquests aldarulls i accions terroristes utilitzant qualsevol mitjà possible». A més, afegeix que s’ha inclòs «una aplicació que proporciona informació sobre aquests aldarulls  i permet als seus usuaris comunicar-se entre ells per coordinar aquestes accions» que està penjada a la web GitHub.

Tsunami Democràtic haurà de buscar un nou allotjament

Aquest bloqueig, per tant, obligarà als gestors de Tsunami Democràtic a buscar nous dominis on posar la seva aplicació. Dimarts a la tarda el compte Anonymus Catalonia va explicar els fets a través del seu canal de Telegram.

També et pot interessar...