Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
manifestació

Unes 525.000 persones assisteixen a la manifestació de la Vaga General a Barcelona

Així ho ha xifrat la Guàrdia Urbana, mentre que la Intersindical-CSC i IAC parla de 750.000 manifestants

manifestació
Imatge aèria dels manifestants a Passeig de Gràcia | Catalunya Diari

Milers de persones, 525.000 segons la Guàrdia Urbana de Barcelona i 750.000 segons els sindicats  convocants  Intersindical-CSC i IAC ,   han participaten la manifestació convocada a Barcelona  amb motiu de la vaga general d'aquest divendres en protesta per la sentència del Tribunal Suprem.  Han recorregut tot el Passeig de Gràcia de la ciutat comtal fins a arribar a la zona Jardinets i la Gran Via on s'ha instal·lat l'escenari. La capçalera de la manifestació porta el lema 'Pels drets i les llibertats, vaga general'. La marxa ha concorregut sota un clima pacífic i festiu.

MANIFESTANTS manifestació
Grups de manifestants presents al Passeig de Gràcia | Catalunya Diari

La concentració ha començat al voltant de les cinc de la tarda, poques hores després que hagin arribat a Barcelona els participants a les Marxes de la Llibertat que ha organitzat l'ANC i Òmnium Cultural, que van sortir dimecres des de Girona, Berga, Vic, Tàrrega i Tarragona. Aquest divendres al migdia han confluït totes al centre de la ciutat. 

Milers de persones per tot el recorregut 

La gentada s'ha estès al llarg de tota aquesta artèria principal de la capital catalana.  En tot el recorregut, s'han pogut sentir proclames en contra la sentència del Suprem: «Vaga general, llibertat presos polítics». Entre els manifestants amb pancartes, es trobaven membres de diverses colles castelleres que han tornat a fer pilars com en altres grans concentracions independentistes a més d'un grup de tractors vinguts dels del Maresme. 

manifestació pialr
Pilar aixecat en el transcurs de la manifestació | Catalunya Diari

Al voltant d'un quart de set de la tarda, els organitzadors han desconvocat la manifestació, que ha acabat amb la interpretació de l'himne d''Els Segadors des de d'alt de l'escenari. 

Manifestants cinc oros
Manifestants a l'altura de la Plaça Cinc d'Oros | Catalunya Diari

També et pot interessar...