Els 60 migrants de l’Aquarius que arribaran a Espanya seran acollits a Catalunya

Els ports de Palamós, Vilanova i Sant Carles de la Ràpita serien els ports més segurs

Diversos immigrants rescatats a l'Aquarius durant la matinada del diumenge 10 de juny.
Diversos immigrants rescatats a l'Aquarius durant la matinada del diumenge 10 de juny. | SOS MEDITERRANEE

Quim Torra ha ofert la possibilitat que els 60 migrants procedents de l'Aquarius que arribaran a Espanya siguin acollits a Catalunya. El president de la Generalitat ha detallat que els refugiats podrien arribar als ports de Palamós, Vilanova i Sant Carles de la Ràpita, i sembla que finalment serà així.

Dels 141 migrants a bord de l'Aquarius, 60 seran destinats a Espanya, concretament a Catalunya, després que s'hagi acceptat  l'oferta de Torra. Així ho ha anunciat aquesta mateixa tarda de dimarts 14 d'agost la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo.

Catalunya té els ports més segurs pels migrants

Tot i que en un primer moment, el Govern de Pedro Sánchez no havia atès a l'oferta de Quim Torra, finalment semblà que els ports catalans seran la millor opció pels 60 migrants a bord de l'Aquarius, després de l'acord al qual s'ha arribat amb els altres països implicats.

«Catalunya s'ha ofert i sembla que està disposada a acollir i, si bé no té competències per obrir els seus ports, sí que les té per acollir els migrants que Espanya rebi», ha dit Carmen Calvo, remarcant la bona coordinació entre les autonomies i l'administració central, segons recull 'La Vanguardia'. 

L'acord europeu pels refugiats de l'Aquarius

Les 141 persones a bord de l'Aquarius podran desembarcar a diversos països europeus després de l'acord d'Espanya amb França, Alemanya, Malta, Luxemburg i Itàlia. L'acollida dels 60 migrants als ports catalans és la resposta a la crida per donar refugi als migrants.

Cal recordar que en aquest acord apunta que tant l'Estat espanyol com França es faran càrrec de 60 persones, Portugal de 30, Alemanya i Malta de 50 i Luxemburg de 5 persones. Només Itàlia encara no ha ofert una xifra precisa dels migrants que tenen previst acollir al país. De totes maneres, la resposta podria tardar més de l'esperat, tal com ha anunciat Calvo, sobretot després de la tragèdia que ha succeït a Gènova amb l'enfonsament d'un pont.


Comentaris

envia el comentari