Milers de persones es manifesten a Barcelona com a «garants de la hispanitat»

Ciutadans, PP i Vox han estat presents en una manifestació organitzada per la plataforma 'España somos todos'

Milers de persones es manifesten a Barcelona com a 'garants de la hispanitat'
Milers de persones es manifesten a Barcelona com a 'garants de la hispanitat' | ACN

Milers de persones s'han manifestat avui 12 d'octubre a Barcelona, en una manifestació que portava per capçalera el lema: 'Barcelona, garant de la hispanitat'. Organitzada per la plataforma 'España somos todos', ha comptat amb el suport d'una cinquantena d'associacions i dels partits Ciutadans, el PP i Vox.

La manifestació ha sortit a les onze del passeig de Gràcia de Barcelona i s'ha desplaçat fins al centre de la plaça de Catalunya, on, després d'un minut de silenci, hi ha hagut els parlaments de les associacions Espanya i Catalans, Somatemps, Societat Civil Catalana, Tabàrnia, Asociación Hispana i Empresaris de Catalunya.

Entre les principals reivindicacions que s'han llegit des de l'escenari, en destaca la reiterada demanda perquè el govern de Quim Torra abandoni la seva voluntat d'implantar la República; així com l'advertència al PSOE que mai rebran el seu suport si es continua recolzant amb els partits independentistes, que han qualificat de «colpistes». En aquest sentit han estat nombrosos els manifestants que s'han sumat al crit de «Sánchez dimissió».

D'altra banda, des de l'associació Espanya i Catalans, s'ha exigit duresa a les sentències judicials contra els presos polítics, moment en el qual la gent que es manifestava ha recuperat el crit de «Puigdemont, a presó».

Tot plegat una posada en escena de l'unionisme i dels partits polítics de la dreta, que encara sense xifres oficials, afirmen que ha comptat amb unes 300.000 persones. Una manifestació que això sí, ha comptat amb un ampli ressò a les xarxes, on els darrers dies s'ha fet una intensa campanya per atraure gent de tot l'Estat.

Milers de persones es manifesten a Barcelona com a 'garants de la hispanitat'
Milers de persones es manifesten a Barcelona com a 'garants de la hispanitat' | CCMA

 

La dreta unida en la hispanitat

La capçalera de la manifestació ha donat una mostra d'unitat entre els representants dels partits polítics de dretes del panorama polític català i espanyol. Els líders del PP i Ciutadans al Principat, Xavier García Albiol i Inés Arrimadas, juntament amb el secretari general de Vox, Javier Ortega, han mostrat bona sintonia en un acte en què han reivindicat per igual el nacionalisme espanyol.

La resolució del Parlament del passat dijous, 11 d'octubre, en el qual una moció de Catalunya en Comú per reprovar el rei Felip VI i reclamar l'abolició de la monarquia espanyola, va quedar aprovada amb els vots a favor d'ERC i JxCat, ha estat la gran protagonista de les declaracions dels líders polítics assistents a la manifestació.

D'aquesta manera, Xavier García Albiol i Inés Arrimadas han coincidit responsabilitzant el govern de Pedro Sánchez per donar oxigen als independentistes, i han reclamat que es convoquin eleccions a l'Estat per poder parar els peus com cal als secessionistes.

La dreta unida en la hispanitat
La dreta unida en la hispanitat | CCMA

 


Comentaris

envia el comentari