El 70% de la militància de Compromís dona suport al pacte amb el partit d'Errejón

Ha participat el 42,2% de les bases de la coalició

Baldoví Oltra Errejón Compromís
Baldoví, Oltra i Errejón en una imatge d'arxiu | Compromís

La militància de Compromís ha ratificat amb un 70% dels votsque la coalició concórrega en les eleccions generals del 10 de novembre en una plataforma amb el partit d'Íñigo Errejón, Más Madrid, i altres forces polítiques de l'Estat. 

Segons ha informat la coalició en un comunicat, d'esta forma, la militància ha ratificat la decisió que va adoptar este dilluns passat la Comissió Executiva de concórrer als pròxims comicis «en una plataforma àmplia i plural amb Más Madrid i altres forces polítiques similars de l'Estat».

A favor de la proposta de la Comissió Executiva s'ha pronunciat el 70% de la militància (1.676 vots); en contra el 27% (639) i s'ha abstingut el 3% dels participants, és a dir, 77 persones. La consulta ha estat oberta des d'este dimarts a les 12.00 hores fins a este dimecres a la mateixa hora i ha comptabilitzat la participació de 2.392 persones, el que suposa el 42,2% de la militància de la coalició.

L'acord de l'Executiva

La Comissió Executiva de Compromís va votar majoritàriament este dilluns explorar un pacte amb Más Madrid i altres forces per al 10N, decisió que havia de passar per consulta de la militància. Tant Bloc com Iniciativa, majoritàries en la coalició, i Els Verds es van inclinar per un acord amb el partit d'Errejón.

Segons va indicar en eixe moment Compromís en un comunicat, l'«escenari ideal» seria una plataforma àmplia però, «davant la manifesta impossibilitat de conseguir-ho», l'Executiva va acordar per consens «obrir la porta a una aliança que siga el més plural possible, en què s'incloguen Más Madrid i altres formacions d'altres territoris de l'Estat».

També pots llegir...


Comentaris

envia el comentari