IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els militants del PSOE esclaten per l'augment de les quotes del partit

Consideren que la mesura és a causa de l'augment de sou de Pedro Sánchez

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez | Cedida

Els militants del PSOE han quedat totalment sorpresos per la decisió presa pel Comitè Federal del partit, el qual va aprovar una pujada de la quota pels qui vulguin pertànyer a l'organisme polític, per al proper exercici. Així ho informa 'Esdiario', on s'indica que l'increment de preu es deu a la necessitat d'augmentar el pressupost per fer front al sou de Pedro Sánchez.

D'aquesta manera, el passat 11 de novembre, es va acordar aquesta modificació, la qual representa la primera pujada de quota des de fa «uns deu anys», com va informar la direcció del partit, deixant a un costat els 60 euros anuals estipulats fins al moment, per pujar-los a 72 euros, un augment d'1 euro mensual.

No obstant això, no hi haurà modificacions per aquells els qui tinguin «especials dificultats econòmiques», mantenint la quota reduïda en 2 euros mensuals, així com la quota superreduïda en 1 euro al mes, preu que continuaran pagant un sector del partit que representa un 11,71% del total de la militància.

Un sou presidencial

Les crítiques cap a la decisió del Comitè Federal del PSOE, la qual argumenten com una necessitat per pagar el sou del seu secretari general, Pedro Sánchez, han anat en augment en conèixer-se, segons fonts de 'Esdiario', que el socialista gaudirà d'uns ingressos que superaran en un 29% als de Mariano Rajoy.

Per tant, Sánchez obtindrà un sou superior al que té el president d'Espanya, ingressant 4.134,24 euros mensuals, en 14 pagues, rebent un salari brut anual que ascendeix a 102.273,22 euros.
 

Cremen les xarxes socials
 

Els militants de l'organisme socialista no han trigat a comentar aquesta decisió, criticant-la obertament i argumentant que, si el motiu de la pujada de la quota és a causa de l'augment de sou de Pedro Sánchez, hauria de ser aquest qui accedís a reduir els seus ingressos mensuals, anteposant els interessos del partit als seus propis.

D'aquesta manera, li retreuen que, «amb mi no comptis», «abaixa't tu el sou que t'has posat, jo no arribo a fi de mes», «Com era allò de la igualtat i la classe obrera?» o «pugen la quota del PSOE a 72 euros per pagar a aquesta colla de sectaris i pilotes. Camí a l'abisme» entre moltes altres crítiques.


Comentaris

envia el comentari