Els militants del PSC de Badalona aproven presentar la moció de censura contra Dolors Sabater

La decisió ha estat aprovada amb un 92,6% dels vots

L'agrupació del PSC de Badalona ha valorat els resultats de la consulta sobre la moció de censura contra Sabater.
L'agrupació del PSC de Badalona ha valorat els resultats de la consulta sobre la moció de censura contra Sabater. | CatalunyaDiari.cat

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, té els dies comptats al capdavant del consistori. Aquest dissabte, 2 de juny, els militants del PSC estaven convocats a les urnes per decidir si el grup municipal ha de presentar una moció de censura contra l'actual alcaldessa. Un cop finalitzada la jornada electoral i recomptats els vots, els militants del PSC badaloní han decidit, amb un 9,6% dels vots, tirar endavant la moció de censura

La participació en la votació, la qual va ser convocada fa vuit dies, ha estat del 53,34%. D'aquesta manera, la militància socialista badalonina ha decidit aliar-se amb els grups municipals del Partit Popular i de Ciutadans per tal de tirar endavant la moció de censura i fer caure el govern actual, format per Badalona en comú, Podem i la CUP. 

L'actual alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, en una imatge d'arxiu.
L'actual alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

 

Aquesta notícia arriba justament l'endemà de l'aprovació de la moció de censura contra Mariano Rajoy, que ha suposat que el socialista Pedro Sánchez hagi esdevingut president de l'estat espanyol. Malgrat això, el president del grup municipal del PSC de Badalona, Àlex Pastor, ha insistit que la decisió de presentar la moció de censura contra l'actual alcaldessa, Dolors Sabater, es tracta d'una «qüestió local». 

A partir d'ara s'iniciaran les converses amb la resta de partits de l'Ajuntament de Badalona per tal de tirar endavant la moció. Actualment el PSC compta amb tres regidors, així que perquè la moció prosperés, fan falta onze vots més. Davant d'aquesta situació, el suport del grup municipal del Partit Popular a Badalona, amb Xavier García Albiol al capdavant, és fonamental. El grup municipal popular té deu regidors a l'ajuntament badaloní. 

De fet, recentment Xavier García Albiol va declarar que renunciava encapçalar la moció de censura, oferint així l'alcaldia al PSC i garantint-los els vots populars. 


Comentaris

envia el comentari