IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Enric Millo veta Quim Torra a utilitzar la sala d'autoritats de l'aeroport del Prat

El president de la Generalitat es dirigia a Madrid per visitar els polítics catalans empresonats

Imatge d'arxiu d'Enric Millo.
Imatge d'arxiu d'Enric Millo. | CatalunyaDiari.cat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va vetar aquest passat dilluns, 21 de maig, al nou president de la Generalitat, Quim Torra, fer servir la sala d'autoritats de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, quan aquest es dirigia a Madrid per visitar els polítics catalans que es troben en diferents presons de la capital espanyola. 

Segons informa 'El País', aquesta sala permet a les autoritats evitar el control de seguretat i esperar en aquest espai fins a l'hora d'embarcar, on els porten amb cotxe fins a les escales de l'avió. 

  

Torra, el primer president a qui se li prohibeix utilitzar la sala

Així doncs, Torra s'ha convertit, sense voler-ho, en el primer president de la Generalitat al qual se li va prohibir gaudir d'aquesta sala. Tanmateix, i segons informa el citat mitjà, l'equip que acompanyava el president va mostrar la seva indignació davant un tracte que van considerar «denigrant i humiliant»

Per la seva part, fonts de la delegació del govern espanyol justifiquen la decisió de Millo dient que Torra no podia utilitzar la sala en qüestió, ja que el president anava a Madrid amb la voluntat de visitar els polítics empresonats. Tanmateix, sostenen que Torra va incomplir amb el protocol d'especificar el motiu del seu desplaçament i consideren que les visites als polítics catalans empresonats no es pot considerar un viatge oficial. 

D'altra banda, fonts del Govern de la Generalitat critiquen aquesta decisió de Millo i entenen que la delegació del govern espanyol no ha d'immiscuir-se en els viatges que facin les autoritats catalanes encara que siguin de caràcter privat. 

President a Madrid, menyspreat a Barcelona

Malgrat tot, quan Quim Torra i el seu equip van arribar a Barajas, un cotxe oficial va recollir-los a peu de l'avió respectant el seu rang de president. No obstant això, la tornada va ser diferents, ja que Torra va fer com un passatger més i es va haver de sotmetre als controls de seguretat habituals. Finalment, i en arribar a Barcelona, se li va tornar a denegar el servei. 

De fet, el mateix Torra ha confirmat en una entrevista a 'Rac1' que el va sorprendre molt la diferència de tractes que rebre d'una ciutat a una altra. «Per a mi és incomprensible, sobretot després de veure el tracte impecable que em van donar a les presons. A Madrid em vaig sentir president del Govern i a Barcelona menyspreat». 
 


Comentaris

envia el comentari