El Ministeri d’Educació envia un nou requeriment a la Generalitat per les denúncies per «adoctrinament»

Méndez de Vigo ha avisat que si la situació continua igual «anirà als tribunals»
Imatge d'arxiu del ministre Méndez de Vigo.
Imatge d'arxiu del ministre Méndez de Vigo. | Cedida

 

El Ministeri d'Educació ha enviat un nou requeriment a la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat pel suposat «adoctrinament ideològic» que està tenint lloc a les escoles catalanes. Méndez de Vigo ha assegurat que si la situació continua igual «anirà als tribunals». El ministre ha explicat que el passat 27 de setembre ja es va enviar un requeriment igual «amb casos concrets en els quals s'aprecien indicis de delicte».


Com ha recollit 'La Vanguardia', Méndez de Vigo també ha demanat que s'introdueixi a la Constitució el principi de lleialtat constitucional perquè «el trobo a faltar en diverses comunitats autònomes, que en Educació apliquen la llei a la seva manera».

Per la seva banda, el diputat de Ciutadans, Toni Cantó, ha afirmat que hi ha casos d'alumnes que han estat incitats a l'odi per professors dels centres educatius de Catalunya a més de l'assetjament que es produeix a les universitats cap als no independentistes. En aquest últim cas assegura que s'han donat dies lliures perquè els alumnes poguessin votar o manifestar-se.


El ministre ha puntualitzat que tot i que aquests casos són «lamentables», cal destacar que «no tots els professors i directors són així. La majoria no pensa així. No hem d'acusar a tots». A més, ha insistit que el sistema educatiu espanyol funciona molt bé «quan existeix una voluntat col·laboradora». «La situació no és satisfactòria com diu vostè -dirigint-se a Cantó-, però si tots estem d'acord, la canviarem i tenim una ocasió de fer-ho amb el Pacte d'Estat per l'Educació», ha assegurat.

 

Davant d'aquesta afirmació Cantó ha atacat al govern del PP per «no fer res» davant la situació que s'està vivint als centres educatius catalans. «Només han pactat amb (Jordi) Pujol, el corrupte, amb un govern català que governa per als García, Martínez, López, Sánchez, Fernández, i així fins als 33 cognoms més comuns a Catalunya. Però, no obstant això, estan governats per un Govern que està format per Mas, Romeva, Turull, Puigdemont, Junqueras, Forcadell, i per la mare que els va parir, la mare superiora, la dona de Pujol, la mare de tots els lladres», ha conclòs el de Ciutadans.Comentaris