rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El Ministeri d'Educació vol aprofitar el 155 per incloure el castellà com a llengua vehicular a les escoles

També s'ampliarà la investigació dels llibres de text a Catalunya per possible adoctrinament
Imatge d'arxiu de Méndez de Vigo i Sáenz de Santamaria | CatalunyaDiari.cat

 

El Ministeri d'Educació estudia si en l'aplicació del 155 —a través del qual assumeix les competències del Departament d'Ensenyament de la Generalitat— pot modificar les normes de preinscripció escolar i incloure, en l'imprès que omplen les famílies, una casella perquè els pares puguin escollir el castellà com a llengua vehicular amb què volen escolaritzar els seus fills. 

 

Així ho ha explicat el secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín, que també ha assegurat que el govern espanyol és «sensible amb el problema». Marín creu que encara hi ha temps i per tant, ha augurat que la decisió es comunicarà d'aquí a unes setmanes. El període de preinscripció escolar a Catalunya és, habitualment, a finals de març.

Les famílies podran escollir la llengua d'escolarització

Després que el sindicat Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari (AMES) hagi iniciat una recollida de signatures a través de 'Change.org', i amb la qual n'ha recollit unes 3.000, el secretari d'estat d'Educació, Marcial Marín, ha confirmat que el ministeri està estudiant prendre mesures per poder incloure una casella en els documents de preinscripció escolar que permeti triar la llengua vehicular d'escolarització a les famílies.
 

 

Investigació dels llibres de text 

D'altra banda, el Ministeri també ha confirmat que s'ampliarà la investigació dels llibres de text a Catalunya per possible adoctrinament. Precisament va ser AMES qui va denunciar «adoctrinament ideològic partidista» en un informe on analitzava, el maig passat, el contingut dels llibres de coneixement del medi de 7 editorials diferents.

 

Després de la denúncia, Marín va anunciar que s'havia encarregat a Alta Inspecció, un informe detallat del contingut dels llibres de text a Catalunya, que ara es vol ampliar.

Paral·lelament, les reaccions davant aquesta nova mesura no han tardat a arribar. A través de Twitter, personalitats com el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, o el diputat d’ERC al congrés, Joan Tardà, han manifestat la seva indignació. 

 

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris