El Ministeri d'Interior nega que Joaquim Forn pateixi tuberculosi

El seu advocat també ho ha corroborat

Joaquim Forn
Imatge d'arxiu de Joaquim Forn. | CatalunyaDiari.cat

El Ministeri d'Interior nega que Joaquim Forn pateixi tuberculosi, com s'havia afirmat aquest matí. El seu advocat també ha corroborat l'afirmació. Segons informa el diari 'Ara', l'exconseller, empresonat a Estremera, va donar positiu en el test de Mantoux o test de la tuberculina en una de les proves rutinàries a la presó, però en cap cas això significa que pateixi la malaltia. 

Els metges recomanen estar fora de presó

Segons el rotatiu, això sol passar perquè en algun moment de la seva vida, possiblement de nen, per exemple prenent llet de vaca, ha estat en contacte amb el bacteri de la tuberculina. 

«Està completament descartat, segons les proves mèdiques a les quals s'ha sotmès. No pateix cap malaltia», assenyalen des del ministeri i la defensa de Forn. Aquesta última també assenyala que tant la metge d'Estremera com d'altres metges que han consultat han recomanat que faci un tractament amb antibiòtic i que el millor és que sigui fora de la presó. 

Per aquest motiu, en l'escrit que es va presentar la setmana passada, es demanava la seva posada en llibertat al·legant aquesta raó. No obstant això, la Fiscalia va respondre que era possible administrar el tractament de la quimioprofilaxi des de la presó mateix i que fossin els mateixos serveis sanitaris de la presó els que se n'encarreguessin. 

«Tot això sense perjudici que, en atenció al contingut dels informes mèdics que es vagin aportant, a la mateixa evolució de la malaltia detectada i a les necessitats assistencials que els facultatius determinin, la situació pugui aconsellar en el futur la modificació de les mesures cautelars actualment vigent», va assenyalar el fiscal. 

Cal recordar que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, encara està pendent de la resolució sobre la llibertat de Forn com també la del líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, després que la Fiscalia s'oposés al seu alliberament.


Comentaris

envia el comentari