IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

El Ministeri de l'Interior comença a rellevar els agents de la policia espanyola per afrontar l'aplicació del 155

Agents de la Guàrdia Civil que no poden ser rellevats, tenen cinc dies de permís per descansar

Dos agents arrossegant maletes cap a les furgonetes de la Policia Nacional en la seva sortida de l'hotel Gaudí de Reus el 5 d'octubre.
Dos agents arrossegant maletes cap a les furgonetes de la Policia Nacional en la seva sortida de l'hotel Gaudí de Reus el 5 d'octubre. | CatalunyaDiari.cat

El Ministeri de l'Interior està duent a terme moviments entre els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que van arribar a Catalunya al voltant del passat 20 de setembre. Els milers d'agents desplaçats fa més d'un mes per fer front al referèndum i a la independència de Catalunya, comencen a ser rellevats. Segons informa 'El Confidencial', per una banda, s'està substituint una part dels agents per garantir «que tots els efectius estiguin en condicions òptimes per afrontar la intervenció dels Mossos d'Esquadra». En el cas en què no hi ha prou policies per fer el relleu, a una altra part dels agents se'ls va concedir cinc dies de permís, des del passat dissabte, 21 d'octubre, fins aquest dimecres dia 25. 

Tal com informa el citat mitjà, Interior ha començat a renovar els efectius a Catalunya, però sense reduir el nombre d'agents. Sis grups de les Unitats d'Intervenció Policial de la Policia Nacional procedents de Madrid seran substituïts entre aquest dilluns i aquest dimecres per sis grups més provinents també de la capital espanyola. La setmana passada ja es van començar a rellevar els agents de les comissaries d'Informació i Policia Judicial, com els de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal i la Unitat d'Investigació Tecnològica. Respecte a la Guàrdia Civil, els membres del Grup de Reserva i Seguretat, tenen cinc dies de permís i han tornat als seus llocs d'origen per descansar, però aquest dimecres hauran de tornar a Catalunya. Segons apunta el citat mitjà, no es poden rellevar tots els efectius de Grups de Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil, ja que no queden efectius a les seves bases, i els únics agents que continuen al seu lloc d'origen són els encarregats d'administració i manteniment. 

La data fins que els policies espanyols hauran de romandre a Catalunya no està clara, ja que s'ha anat allargant a mesura que han avançat les setmanes. L'última data que el ministeri ha donat és el pròxim 2 de novembre, tot i que és provisional, a l'espera del que pugui passar entre els governs català i espanyol, ja que aquesta setmana el Senat votarà l'aplicació de l'article 155. El mitjà citat apunta que si per una banda Puigdemont declara la independència, i per l'altra el govern espanyol aprova i aplica definitivament el 155, es podria desencadenar una situació de conflicte de legitimitats, que podria desembocar en una batalla pel control del territori català, a més de les nombroses protestes i mobilitzacions que podrien protagonitzar els carrers. Per això, el govern espanyol té prevista la intervenció dels Mossos d'Esquadra. Els agents dels Mossos també podrien ser substituïts per membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, situació en la qual tindrien un paper fonamental el total de més de 10.000 agents de la policia espanyola ubicats i mobilitzats a Catalunya. 


Comentaris

envia el comentari