IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Ministeri de l'Interior redueix a la meitat el nombre d'agents de policia desplegats a Catalunya

El nombre de policies nacionals i guàrdies civils s'ha reduït de 6.000 a 3.000 en els últims dies

Imatge d'agents de la Policia Nacional desplegats a Catalunya.
Imatge d'agents de la Policia Nacional desplegats a Catalunya. | CatalunyaDiari.cat

El Ministeri de l’Interior sembla estar satisfet amb la situació a Catalunya després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i per aquest moriu ha decidit redimensionar el desplegament policial desplegat fins ara.

Així doncs, en els últims dies prop de la meitat dels policies nacionals i guàrdies civils que estaven desplaçats des d’altres punts d’Espanya han tornat ja a les seves plantilles d’origen.

Com informa 'El País', els plans d'Interior impliquen mantenir fins a finals d'any, un cop passades les eleccions del 21-D, als 3.000 agents, dels 6.000 que hi havia fins ara, a Catalunya.

Zoido considera que amb part de la responsabilitat de l'ordre públic en mans dels Mossos d'Esquadra, tutelats pel ministeri, la missió dels 2.929 policies i 3.164 guàrdies civils s'ha vist reduïda a la protecció dels edificis de l'Estat i de les infraestructures crítiques, a més de les investigacions sobre l'1-O.

Imatge d'agents de la Guàrdia Civil a Catalunya
Imatge d'agents de la Guàrdia Civil a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Així doncs, Interior considera que mantenir tants agents a Catalunya ja no és necessari a més de ser una gran despesa econòmica. Cal recordar que els policies reben dietes especials per la seva participació en el dispositiu.

Menys antidisturbis

El grup que més agents ha 'perdut' ha estat el de les Unitats d'Intervenció Policials, comunament anomenades antidisturbis. En un principi van arribar a Catalunya 44 d'aquests grups, el que representava dues terceres parts dels 2.700 policies que componen la plantilla total d'aquesta unitat.

Imatge dels antidisturbis a Catalunya.
Imatge dels antidisturbis a Catalunya. | CatalunyaDiari.cat

 

Segons fonts policials consultades pel citat mitjà, 15 d'aquests grups ja haurien tornat a les seves bases, el que representa prop de 800 agents. D'aquests sis grups pertanyen a la plantilla de Madrid i cinc, a Galícia.

Els investigadors es queden

Acompanyant als antidisturbis que encara romandran a Catalunya, també hi haurà un nombre significatiu dels efectius de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional. Aquests són els agents que s'han encarregat de les investigacions sobre l'organització del referèndum de l'1-O.

Precisament aquests agents van ser els encarregats d'interceptar la documentació que els Mossos volien incinerar el passat 26 d'octubre a Sant Adrià del Besòs.


Tornada a la rutina

Els agents que encara es quedin a Catalunya sí que comptaran amb unes jornades més relaxades. I és que el passat 16 de novembre els directors generals de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil van acordar desactivar algunes mesures del dispositiu desplegat. Això impedia als agents gaudir de permisos i vacances. Per tant, ara tots els policies han tornat al «règim de jornada laboral i horari establert».


Comentaris

envia el comentari