Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa sobre la situació del Coronavirus a Espanya el 5 de març del 2020

El Ministeri de Sanitat lloa la gestió «prudent» de la consellera Vergés en el brot de Lleida

El ministre Salvador Illa creu que Salut està fent bé les coses i que «no serà necessari retrocedir de fase»

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa sobre la situació del Coronavirus a Espanya el 5 de març del 2020
Salvador Illa, en una imatge d'arxiu, durant una roda de premsa. | Cedida

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, s'ha mostrat «tranquil» amb el brot local de coronavirus a Lleida per la «prudència» amb la qual està actuant la Generalitat i, concretament, la consellera de Salut, Alba Vergés. «Em deixa molt tranquil», ha insistit Illa en roda de premsa aquest dijous al vespre, lloant la decisió de «d'estabilitzar una setmana més aquesta regió sanitària».

«Crec que s'ha pres una decisió correcta», ha opinat sobre la decisió de mantenir la regió sanitària de Lleida en fase 1, i ha assegurat que les mesures que s'han pres davant de l'acumulació de casos han estat «ben plantejades i executades». «No m'atreviré a predir què passarà però si van per la direcció indicada i que tots esperem, no serà necessari retrocedir de fase ni molt menys», ha dit el ministre de Sanitat.

Un rebrot frena l'accés de Lleida a la fase 2

El Departament de Salut va confirmar aquest dimecres al vespre que no demanaria l'accés de Lleida a la fase 2, tal com es va acordar el passat dilluns, per l'important repunt de casos detectats a la regió. Tot i que la consellera de Salut, Alba Vergés, va deixar la porta oberta a reconsiderar la decisió a principis de setmana, finalment es va optar per fer un seguiment acurat durant una setmana més.

Cal recordar que durant la passada setmana es va detectar un increment de nous casos positius de coronavirus a Lleida. Salut va atribuir aquest augment principalment a contagis en empreses agroalimentàries i en una festa d'aniversari amb 20 persones que van acabar totes contagiades.