Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La mesura del govern espanyol per aturar totes les accions de Tsunami Democràtic

Calviño recolza les paraules de Pedro Sánchez al debat del passat dilluns, on va dir que volia extradir Carles Puigdemont

Ha manifestat que les mobilitzacions i aldarulls afecten les «inversions» | Catalunya Diari

S’ha publicat al BOE un reial decret sota el qual es reforça el control de les comunicacions per part del govern espanyol. Nadia Calviño, ministra d’Economia i empresa en funcions, ha assegurat que aquest nou decret garantirà la «seguretat pública» en l’entorn físic, però també en l’àmbit de les telecomunicacions. L'estat espanyol sembla que ha pres aquesta mesura per inseguretat envers Tsunami Democràtic.

[predef]newsletter-catalunyadiari-general-351[/predef]

Així, Calviño ha assegurat que volen garantir «l’adequat funcionament de les xarxes, del tractament de les dades dels ciutadans i de les eines digitals destinades a la protecció dels drets de les persones». La ministra ha assistit a una reunió celebrada a la seu socialista de Barcelona, on ha deixat patent la seva preocupació pel territori català. Ha manifestat que les mobilitzacions i aldarulls afecten les «inversions» i el «creixement econòmic».

Ha afegit que: «La comunitat autonòmica catalana està creixent per sota de la mitjana del conjunt d’Espanya. Espero que la violència que hem vist als carrers continuin atenuant-se per construir una nova fase on Catalunya jugui el paper que li correspon». Segons Calviño, Catalunya és un dels motors més importants de l’economia espanyola, i no volen que aquesta economia es vegi afectada pels successos que es donen al territori com a protestes.

Exiliats i presos 

Quant als presos i exiliats ha manifestat que recolza les paraules de Pedro Sánchez al debat del passat dilluns, on va dir que volia extradir Carles Puigdemont a Espanya, perquè sigui jutjat aquí. La ministra ha assegurat que el país té «separació de poders», i que ella no és qui pot prendre decisions. Ha dit que la situació entre els presos i els exiliats s’ha de resoldre, ja que entén que existeix una diferència entre les persones que han afrontat el judici pel procés envers les que no. 

Per acabar, també ha criticat algunes postures de partits com Ciutadans, el PP o VOX, ja que no pensava que el partit de Rivera i el de Casado acceptessin tan dòcilment el partit liderat per Abascal. «Pensava que Espanya estava vacunada pels moviments d’extrema dreta. És estrany que partits liberals o del partit popular europeu, que rebutgen la formació de governs gràcies a l’extrema dreta ens altres països, no hagi reaccionat d’aquesta manera», ha sentenciat.

També et pot interessar...