IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La ministra de Defensa està convençuda que no serà necessària una intervenció de l'Exèrcit a Catalunya

María Dolores de Cospedal, però, ha subratllat que les forces armades tenen atribuïda la defensa de l'ordre constitucional i compliran amb les ordres del govern espanyol

María Dolores de Cospedal s'ha mostrat convençuda que no caldrà una intervenció de les forces armades a Catalunya
María Dolores de Cospedal s'ha mostrat convençuda que no caldrà una intervenció de les forces armades a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha assegurat abans de la desfilada amb motiu del 12 d’octubre que «gairebé amb completa seguretat» no caldrà la intervenció de les forces armades a Catalunya, per aturar l'independentisme.

Cospedal ha volgut deixar clar, però, que l'exèrcit espanyol farà el que ordeni el govern espanyol. «Les forces armades tenen atribuïda la defensa de l'ordre constitucional, de la sobirania nacional i de la integritat territorial del nostre país, i estan disposades a fer el que calgui a les ordres del govern», ha dit la ministra de Defensa.

Segons Cospedal, l'Exèrcit pot «moltes accions», més enllà d'una intervenció armada, com donar suport logístic o ajudar els cossos policials destinats a Catalunya. Cal recordar que fa uns dies el cap de l'Estat Major de Defensa, Fernando Alejandre, va confirmar que estaven enviant combois de material logístic a Catalunya per «preparar qualsevol contingència».

A més, les forces armades ja ajuden els cossos policials destinats a Catalunya, oferint-los, per exemple, allotjament a les bases del Bruch de Barcelona, i de Sant Climent Sescebes, a Girona.


Comentaris

envia el comentari