Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels militars al supermercat de Vilafranca del Penedès

La ministra de Defensa, sobre els legionaris de Vilafranca: «Un respecte, posen en perill la seva vida»

Margarita Robles ha volgut deixar clar que es tracta d'un «comportament puntual», per això considera que «no es pot generalitzar»

Margarita Robles
La ministra de Defensa, sobre els legionaris de Vilafranca: «Un respecte, posen en perill la seva vida» | Catalunya Diari

 

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha demanat aquest dimecres no generalitzar a tota la Legió un comportament «puntual» que l'Exèrcit de Terra està estudiant, en referència a la fotografia d'un grup de legionaris prenent cervesa en un bar de Vilafranca del Penedès amb les armes al costat.

Robles demana «respecte» pels legionaris

Robles ha reivindicat que  aquest és un cos modern, preparat i que treballa per la pau. «Un respecte, perquè posen en perill la seva vida. No es pot generalitzar per un cas puntual», ha indicat la ministra, que ha criticat que es doni tanta importància a aquest episodi.

La ministra ha indicat que aquest cas concret s'està analitzant per veure si s'ha vulnerat alguna normativa, però ha advertit que no està disposada a acceptar que es posi en qüestió tot el cos, «que és un punt de referència a Europa».

L'Exèrcit sancionarà els legionaris

Precisament aquest mateix matí l'Exèrcit ha declarat que prendrà mesures contra els soldats en cas de provar que realment havien consumit alcohol. 'El País' relata —a partir de fonts militars— que el responsable principal seria, evidentment, el capità al capdavant la unitat que va ordenar els soldats endur-se les armes dels autobusos, ja que havien de proveir-se de carburant.

En aquest sentit, cal destacar que l'Exèrcit de Terra contempla una sanció de fins a 15 dies de multa o 30 d'arrest per als protagonistes de la fotografia i l'oficial de la unitat, responsable de l'ordre.

També et pot interessar...