Una ministra de les illes Fèroe llueix un llaç groc en el partit contra Espanya

Kristina Háfoss, titular de Finances, ha compartit una imatge abans de l'enfrontament de la seva selecció amb l'espanyola
La ministra al camp
Kristina Háfoss va assistir al Illes Fèroe-Espanya d'aquest divendres | Twitter

La selecció espanyola jugava aquest divendres el seu primer partit de classificació contra per l'Eurocopa de 2020 a les illes Fèroe i com era previsible l'expectació va ser màxima entre els habitants d'aquest arxipèlag del nord d'Europa. Entre les assistents, es trobava la ministra de Finances, Kristina Háfoss, qui va compartir una imatge seva amb un llaç groc abans d'entrar a l'estadi, encara que sense fer cap menció al significat d'aquest símbol solidari amb els presos independentistes. 

 

Hafoss publicava una piulada on explicava estar «a punt per al partit de futbol entre els equips nacionals de les illes Fèroe i Espanya», disputat a Torshavn capital d'aquest territori administrativament dependent de Dinamarca. Finalment no va poder gaudir de la victòria de la seva selecció que va caure 1-4.

 

 

Carles Puigdemont va visitar les Fèroe a l'octubre 

Tot i formar part de Dinamarca, les illes Fèroe disposen d'una gran autonomia des de 1948 i, com s'extrau del partit d'ahir, compten amb seleccions esportives pròpies. En aquest petit conjunt d'illes d'uns 50.000 habitants, també es troba obert un ampli debat sobre la independència o, si més no, sobre un canvi de relació amb els danesos. Això, a més de per seguir internacionalitzant el procés català, va dur a Carles Puigdemont a visitar les Fèroe el passat més d'octubre.  

 

L'expresident de la Generalitat va participar a diverses conferències sobre el dret d'autodeterminació. A més, va mantenir contactes amb el viceprimer ministre Høgni Hoydal, i el ministre d'afers exteriors, Poul Michelsen. Van intercanviar impressions sobre processos independentistes, després que aquest territori ajornés un possible referèndum sobre una constitució que havia de collir l'autodeterminació. 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari