La ministra d'Indústria demana a Nissan que «recapaciti» i es quedi a Catalunya

La ministra d’Indústria assegura que treballa ja per trobar «alternatives» en cas que es mantingui el tancament

Imatge de la planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona
Nissan anunciava el passat dijous la seva decisió de tancar les tres plantes de què disposa a Catalunya. | Nissan

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha demanat aquest dilluns a Nissan que «recapaciti» i faci marxa enrere en la seva decisió d’abandonar Barcelona. En una entrevista a Telecinco, Maroto ha recordat que abandonar la fàbrica de Barcelona té un cost de «més de 1.000 MEUR» quan «un projecte industrial per a la planta estaria a l’entorn de 400 MEUR».

«Seguirem demanant a Nissan que recapaciti»

«Seguirem demanant a Nissan que recapaciti, perquè és millor mantenir les capacitats productives que tancar», ha dit Maroto. En tot cas la ministra ha afirmat que totes les administracions i el sector de l’automòbil ja treballen «buscant alternatives industrials per mantenir la feina de tants treballadors que en aquests moments estan preocupats pel seu futur».

Maroto ha volgut destacar les actuacions del seu executiu durant els últims dos anys per «mantenir les capacitats productives d’aquesta planta» i ha recordat que ella mateixa va anar al Japó per mantenir un contacte estret amb la direcció de la companyia automobilística. «Seguim treballant, nosaltres no donem per perdut que aquesta fàbrica continuï» ha afirmat Maroto, que ha destacat la «unitat d’acció de totes les administracions».

Segons la ministra, «és econòmicament sostenible que la planta continuï» i «ens trobaran a totes les administracions i a tot el clúster de l’automoció català treballant perquè sigui així i en tot cas».

Torra demana interlocució directa amb el Japó

Al seu torn, el president de la Generalitat, Quim Torra, exigeix que el govern català pugui interlocutar directament amb el Japó pel tancament de les planes de Nissan. Torra ha explicat que volen parlar amb ells «perquè no es pot enviar a 3.000 treballadors al carrer en sis mesos, en sembla francament injust, una equivocació terrible que ni els treballadors ni l'economia de Catalunya es mereixen».


Comentaris

envia el comentari