La ministra Meritxell Batet: «Seria millor que no hi hagués presos»

La representant de Política Territorial ha valorat les relacions actuals entre els governs català i espanyol
Imatge d'arxiu de Meritxell Batet
Imatge d'arxiu de Meritxell Batet | Cedida

És evident que des de l'arribada de Pedro Sánchez al capdavant del govern espanyol, les accions socialistes s'han dirigit a millorar les relacions amb Catalunya. L'apropament dels polítics presos va ser una mostra, encara que continua sent insuficient pels interessos dels independentistes.

 

D'això n'és conscient la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, que va reconèixer que seria més fàcil «fer política» a Catalunya si els exconsellers no continuessin entre reixes. «Seria millor que no hi hagués presos», admetia la representant governamental a 'El País'.

 

No obstant això, la política catalana també va recordar que la decisió depèn estrictament del poder judicial, motiu pel qual l'equip de Pedro Sánchez no pot fer res. Aquesta situació és la que els té lligats de mans i peus, dificultat que l'independentisme, segons Batet, «la coneix».

 

Els polítics presos, a Catalunya

Imatge d'alguns polítics presos
Imatge d'alguns polítics presos | CatalunyaDiari.cat

 

En les declaracions recollides en el citat mitjà, l'encarregada del Ministeri de Política Territorial va assegurar que l'única acció que es podia dur a terme des del govern espanyol era la de traslladar els polítics presos a Catalunya. «Ara estan a presons catalanes, les competències de les quals és de la Generalitat», admetia Meritxell Batet.

 

De la mateixa manera, va evitar posicionar-se sobre la seva opinió sobre la possibilitat que els representants empresonats poguessin rebre un indult. El va considerar un escenari hipotètic a posteriori, advertint que ella no és partidària de parlar de suposats futuribles.

 

L'independentisme, sense rumb

Entre les declaracions més sonades de la ministra de Pedro Sánchez, destaca la de considerar que l'independentisme viu «en un cert bucle». Meritxell Batet va utilitzar com a exemple la mostra de la moció pactada entre el PDECat i el PSOE per aconseguir diàleg entre governs i que va ser retirada pel partit nacionalista.

 

Per la representant de Política Territorial, aquesta indecisió va ser una mostra de «la divisió i absència d'un projecte». En una línia similar es movia en una altra entrevista el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, que aprofitava per culpar Carles Puigdemont que hi hagi polítics presos a Catalunya.

 

Davant d'això, Batet ha recordat que la via més beneficiosa per tots plegats és la de pactar una reforma de l'Estatut, la qual representi un canvi beneficiós per les dues parts implicades, per així deixar de proposar «un referèndum per desempatar». «S'ha de fer un referèndum sobre un acord», reconeixia la ministra.Comentaris

envia el comentari