rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

El primer ministre belga considera que Puigdemont no ha de tenir «privilegis»

Charles Michel remarca que la política no ha de ficar-se pel mig de les decisions judicials
Imatge d'arxiu del primer ministre belga, Charles Michel. | CatalunyaDiari.cat

 

El primer ministre de Bèlgica, Charles Michel, ha donat a conèixer el seu punt de vista en relació a l'actuació de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

 

Ha estat enmig d'un debat de la Comissió d'Interior del Parlament Federal, que ha tingut lloc aquest dimecres 8 de novembre, quan ha aprofitat per dir que «un ciutadà europeu ha de respondre dels seus actes amb drets i obligacions i sense privilegis», segons informa el diari '20 minutos'. A més, aquesta tarda també hi haurà un altre debat a la cambra regional de Flandes.

En referència al paper de l'Executiu del país envers la situació catalana, ha preferit no ficar-se pel mig de les decisions que ha de prendre la justícia. Així doncs, intenta no relacionar l'àmbit polític amb el judicial, però els vincles de la problemàtica amb Bèlgica ja han quedat totalment forjats tan aviat com van arribar allà els alts càrrecs del govern català.

 

D'altra banda, tampoc ha volgut fer esment a l'ordre de detenció europea emesa per la jutge Carmen Lamela. Encara que sí que s'ha pronunciat per mostrar les seves discrepàncies amb les paraules del secretari d'Estat de Migració i Asil, Theo Francken, quan va dir que es permetia que Puigdemont sol·licités asil al país belga; ja que no era un assumpte que estigués «en l'ordre del dia».

 

L'arribada al país que permet la seva llibertat condicional 

 

Es tracta d'un posicionament sorgit a raó de l'arribada i estada de Puigdemont i quatre exconsellers més a Brussel·les; una decisió que van prendre per donar ressò de la situació catalana a escala internacional. Més endavant, en presentar-se voluntàriament davant les autoritats i ser jutjats, els van posar en llibertat condicional.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris