Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marlaska Tsunàmi Democràtic

El ministre de l'Interior descarta, per al moment, prendre el control dels Mossos

Fernando Grande Marlaska considera que la col·laboració entre els cossos de policia és «immillorable»

El ministre Fernando Marlaska ha descartat prendre el control dels Mossos
El ministre Fernando Marlaska ha descartat prendre el control dels Mossos | Catalunya Diari

El ministre espanyol de l'Interior, Fernando Grande Marlaska,  ha descartat aquest matí prendre el control dels Mossos d'Esquadra després dels aldarulls viscuts ahir a molts punts de Catalunya. Segons el socialista, la coordinació entre el cos i la Policia Nacional i la Guàrdia Civil és «immillorable», i que ja treballen junts per investigar els «actes criminals» protagonitzats per una «minoria que exerceix la violència». Així mateix, la Llei de Seguretat Nacional —la qual mencionen i defensen dirigents com ara Pablo Casado— no entra dins els plans de l'Executiu en funcions. 

El ministre ha explicat que el desplegament de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional es va fer, precisament, després d'una petició dels Mossos d'Esquadra. En referència a la responsabilitat política per l'actuació dels cossos envers les protestes més radicals, Marlaska ha emplaçat el Govern a rebutjar explícitament la violència: «M'agradaria que el president Torra de forma expressa i manifesta mostrés rebuig a la violència». 

Segons considera, «un president d’una comunitat autònoma en un estat de dret té el mínim deure vers la seva ciutadania de mostrar la seva oposició als actes de violència minoritaris però greus que van tenir lloc ahir». Ara bé, Marlaska ha volgut recalcar que la protesta violenta és obra d'«una minoria». 

El ministre justifica la utilització de les pilotes de goma

Grande-Marlaska lamenta la lesió ocular del jove que va pedre l'ull  en les protestes al Prat. Malgrat això, assegura que  el govern no prohibeix l'ús de pilotes de goma i, per tant, «la Policia i la Guàrdia Civil les utilitza amb la proporcionalitat i idoneïtat precisa». A més, assenyala que l'ordre es va autoritzar al centre de control on hi ha els comandaments de les tres policies que operen a Catalunya.

També et pot interessar...