Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jordis

El govern espanyol sobre Sànchez i Cuixart: «Creuen que podem obrir les cel·les?»

El ministre de Justícia aposta per reformar el delicte de sedició però avisa que el cas de l'1-O és en mans del TC

Jordis
El govern espanyol s'ha mullat, a través del ministre de Justícia, sobre l'alliberament dels Jordis. | Catalunya Diari

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha advertit aquest dimecres que el govern espanyol no pot alliberar el líder d'Òmnium Cultural,  Jordi Cuixart, i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez encara que ho demani Amnistia Internacional. «Creu de debò que el govern pot anar-hi i obrir-los les cel·les?», ha preguntat a la diputada de JxCat Laura Borràs, que l'ha interrogat al Congrés sobre l'informe de la ONG i fins i tot ha llegit unes paraules de Sànchez dirigides al ministre.

El diputat de la CUP Albert Botran, també l'ha interpel·lat i Campo ha expressat «la màxima de les consideracions» per l'informe i ha apostat per reformar el delicte sedició, però ha advertit que el cas del referèndum de l'1-O és en mans del Tribunal Constitucional.

El ministre de Justícia assenyala la llibertat de Sànchez i Cuixart com a «assumpte penal»

El titular de Justícia ha insistit que el cas de l'1 d'octubre de 2017 és «un assumpte penal» que han de resoldre els jutges. «Espanya és un estat de dret que creu en la separació de poders. Per tant, qualsevol elucubració s'ha d'incardinar a la separació de poders. La funció de l'executiu no és jutjar», ha argumentat.

Botran també ha alertat a Campo sobre la situació de la judicatura espanyola, on hi veu «molts jutges de mentalitat franquista». «Això que els passa, sembla, contra vostès, ha passat molts anys durant l'independentisme català i basc i vostès s'han parapetat darrere d'aquests jutges conservadors», ha assenyalat.