IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El primer ministre de Luxemburg diu que la UE «no pot ignorar» la crisi catalana

Xavier Bettel espera que Mariano Rajoy parli sobre el tema a la cimera de líders de la UE que comença aquest dijous a Brussel·les

Primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel
Primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel. | Twitter

El primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel, ha dit que la Unió Europea (UE) «no pot ignorar la realitat» el que passa a Catalunya en el context de l'aplicació de l'article 155. Bettel ha afegit que, malgrat ser un tema que no figura en l'agenda de la cimera de líders de la UE que comença aquest dijous 19 d'octubre a Brussel·les, espera que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, «parli sobre aquest punt», segons apunta 'El Nacional'. «Crec que no podem ignorar la situació», ha dit en aquest sentit. El primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel, ha afirmat a la seva arribada a la cimera de caps d'estat i de govern a Brussel·les que espera que es trobi una «solució política i diplomàtica» a la situació a Catalunya. «No crec que cap altra solució sigui bona», ha afegit, si bé ha insistit que la constitució espanyola «ha de ser respectada».

Fins ara, les autoritats de la UE han intentat evitar qualsevol intervenció pública que fes referència a la crisi entre el govern espanyol i la Generalitat, i afirmaven que es tractava d'una qüestió interna i que la UE no hi havia d'intervenir, afirmació Bettel també havia fet. No obstant això, els seus comentaris deixen entreveure que el conflicte s'està convertint en una creixent preocupació entre els líders europeus. Bettel també ha criticat els líders catalans que han organitzat el referèndum: «Crec que el moviment dels polítics catalans per donar la sensació que no els importa la llei en l'organització del referèndum no va ser una gran idea». El líder de Luxemburg va instar a una «discussió política» per resoldre les tensions entre Madrid i Barcelona. 


Comentaris

envia el comentari