Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Milers de manifestants es concentren als carrers de Barcelona

MINUT A MINUT: Talls a les principals artèries de Barcelona

S'ha convocat una concentració davant la delegació del Govern a Barcelona a les 18.00 hores

Manifestants concentrats a l'avinguda Diagonal de Barcelona
Manifestants concentrats a l'avinguda Diagonal de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

La jornada de mobilitzacions d'ahir va acabar amb una  tensa treva a Barcelona. Tot i que el matí de diumenge ha estat tranquil, hi han previstes  noves mobilitzacions i manifestacions arreu de Catalunya.

Actualització 22.25

Informen de l'arribada de furgons policials a Via Laietana, on ara mateix unes 2.000 persones es concentren de forma pacífica.

Actualització 22.18

La xifra d'empresonats durant les protestes d'aquests dies a diversos punts del territori catalàaugmenta a 28. Quatre persones han estat enviades avui a presó pel jutjat de Barcelona, igual que a Lleida. Un total de 104 persones han passat a disposició judicial des d'aquest dilluns.

Actualització 22.11

Moment emotiu a Via Laietana. Una dona toca el Cant dels Ocells amb el violí i els presents emmudeixen.

Actualització 21.50

Els concentrats a Via Laietana encenen el mòbil i canten els Segadors. No hi ha presència policial pels voltants de la prefectura de la policia. Alguns manifestants criden «aquest edifici serà una biblioteca».

Actualització 21.36

La jornada transcorre sense incidents a Via Laietana, davant de la prefectura de la Policia Nacional.

Actualització 21.25

Ara, alguns dels manifestants presents a l'avinguda Diagonal i Jardinets de Gràcia es dirigeixen progressivament a Via Laietana i seuen a terra. S'escolta el Cant dels Segadors i altres consignes davant la prefectura de la Policia Nacional.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reclamat en una nota manuscrita l'alliberament «immediat» dels 28 detinguts a les protestes d'aquests dies a Catalunya. Cuixart ha recordat que l'acció «no violenta» és l'instrument «més potent».

Actualització 20.53 

Segons informen diversos usuaris, els furgons dels Mossos d'Esquadra abandonen progressivament el tall de Meridiana, encara amb centenars de persones. El gruix de la concentració es troba ara a l'avinguda Diagonal. Mentrestant, agents de la policia catalana duen a terme identificacions arbitràries pels carrers de Barcelona.

Actualització 20.44

A Barcelona, centenars de persones tallen l'avinguda Diagonal amb Passeig de Gràcia i l'avinguda Meridiana, amb presència de furgons de la Brimo.

Actualització 20.33

Es confirma l'atropellament d'una manifestant al tall de la C-60. Un vídeo que circula a les xarxes socials mostraria el moment de l'incident.

Actualització 20.10

Un cop finalitzada la convocatòria a la subdelegació del Govern espanyol al carrer Mallorca,  el gruix dels manifestants es trasllada al tall de la Meridiana, cada cop amb més presència de furgons de la Brimo.

Actualització 19.56

Centenars de persones  bloquegen la sortida dels jutjats de Girona. L'objectiu és que el noi i la noia que es troben als jutjats no puguin ser enviats a la presó de Figueres.

Actualització 19.44

Desconvocada la manifestació al carrer de Mallorca, després d'una asseguda i encesa de llums. No obstant això, segueix arribant gent amb bosses d'escombraries.

Segueix arribant gent a l'avinguda Meridiana, sense presència policial.

Actualització 19.25

Cada cop més gent al tall de l'Avinguda Meridiana, a l'encreuament amb Fabra i Puig.

El CDR del Barcelonès ha convocat, per demà dilluns a les 10.00 hores, una concentració a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Es tracta d'una concentració en suport als detinguts aquest cap de setmana. D'altra banda, hi ha més talls a la C-17, a Ripoll i a Vic.

Actualització 19.18

El jutjat de guàrdia de Girona ha decretat presó sense fiança per a dos dels detinguts durant els aldarulls d'aquesta setmana. Un tercer detingut ha estat posat en llibertat provisional. Amb aquests dos, ja son 24 el total d'empresonats a Catalunya en el marc de les mobilitzacions per la sentència del procés, cinc d'elles a Girona.

Actualització 19.14

Mentre la gent segueix abocant brosses d'escombraries al carrer Mallorca, a la cantonada amb Roger de Llúria i Bruc, comença un tall a l'avinguda Meridiana.

Informen d'un atropellament en el tall de la C-60 a Argentona. Segueixen els talls a la C-16 a Berga, C-17 a Ripoll, C-241d a Piles.

Actualització 18.56

El carrer Mallorca de Barcelona, en el punt on es troba la subdelegació del govern espanyol, s'ha convertit en un autèntic abocador. El fort dispositiu policial i les tanques metàl·liques impedeixen l'accés dels manifestants, que segueixen arribant i llançant bosses d'escombraries. Tot i que es criden algunes consignes cap als agents de la BRIMO, la jornada transcorre amb normalitat.

Actualització 18.19

Pícnic per la República ha convocat una manifestació al carrer Mallorca de Barcelona, a la cantonada amb el carrer Bruc, a les 18.00 hores. A prop es troba la subdelegació del govern espanyol. En aquest punt es poden veure tanques metàl·liques, bosses de brossa a terra i diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra.

La plataforma Pícnic per la República ha convidat els manifestants a portar una bossa d'escombraries per «mostrar al món en quin abocador de porqueria s'ha convertit l'estat espanyol». Un passadís permet als manifestants llançar les bosses d'escombraries just davant de les tanques.

Actualització 18.19

El president Quim Torra s'ha mostrat «molt preocupat» per la situació de la noia hospitalitzada a Vall d'Hebron en estat crític. «Desitjo la seva ràpida recuperació», afirma a les xarxes socials.

Actualització 18.16

Un total de 15 persones han estat detingudes a Lleida en relació amb les manifestacions d'aquest dissabte. El jutjat de guàrdia ha decretat presó provisional comunicada per a quatre d'ells. La resta ha quedat en llibertat provisional, encara que amb mesures cautelars i amb una ordre d'allunyament de la subdelegació del govern a Lleida per a sis d'ells.

Tres dels detinguts que han quedat en llibertat hauran de comparèixer cada quinze dies als jutjats i s'ha obert un procediment per a internament en el CIE per a dos d'ells.

Actualització 16.30

La C-16 ha quedat tallada en ambdós sentits de la marxa per una manifestació a l'altura de.Berga La circulació ha quedat tallada entre els quilòmetres 97 i 98.

Les vuit persones detingudes per les manifestacions d'aquests darrers dies a Tarragonahan quedat en llibertat provisional, segons el jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona. La magistrada ha ordenat mesures cautelars per a tots ells.

Actualització 16.30

«És un pu** infern». Amb aquestes paraules, un dels agents destinats a Barcelona durant els dies posteriors a la sentència expressa la dificultat de la situació que estan vivint a Catalunya actualment.La ‘Cadena SER’ ha pogut accedir a diversos arxius de Whatsapp que alguns agents han enviat durant els darrers dies, i que mostren fins a quin punt arriba la desesperació dels diferents cossos policials.

Actualització 16.15

En llibertat un dels tres detinguts pels aldarulls de divendres a Girona. La jutgessa d'Instrucció 2 de Girona ha deixat en llibertat un dels tres detinguts per la Policia Nacional en els aldarulls que es van produir a la ciutat el passat divendres. La magistrada ho ha decidit després de prendre declaració als policies, testimonis i al propi acusat. La Fiscalia no ha demanat l'ingrés a presó per aquest detingut, per això ha pogut sortir en llibertat.

Pel que fa als altres dos detinguts, un ja ha acabat la seva declaració i l'altre continua fent-la. La jutgessa decidirà un cop acabades les compareixences si acorda la presó provisional o una altra mesura cautelar. A l'exterior dels Jutjats de Girona es concentren desenes de persones des de primera hora del matí en suport als detinguts.

Actualització 16.00

Convoquen un sopar popular a l'AP-7 a l'altura de Freginals a les 21.00 hores.

Actualització 15.50

Concentració a Tarragona, a les 16.45 hores al monument de Lluís Companys, contra le repressió policial.

Actualització 15.40

Nova convocatòria a Vic, a les 18.00  hores a la Plaça Major.

Actualització 15.30

Es convoca un  berenar popular a Ripoll a les 18.00 hores a Can Villaura.

Actualització 15.00

Convocada a Manresa  una concentració en rebuig de la convocatòria feixiste. La concentració serà a les 19.00 hores a la Plaça Sant Domènec.

Actualització 14.30

Militars de l'exèrcit «avisen» al Govern d'una possible actuació  si aquest no «restableix l'ordre»

Actualització 14.00

Comença la macarronada popular davant dels Jutjats de Girona. A les 16.00 hores, al mateix lloc, han convocat una batucada antirepressiva  a càrrec de diverses bandes solidàries de la capital gironina. 

Actualització 13.45

Nova concentració convocada per aquesta tarda, a les 18.00 hores, davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Martorell.

Actualització 12.40

Nova manifestació  convocada aquesta tarda, a les 18.00 hores, davant la delegació del Govern a Barcelona.

Actualització 12.30

Unes 300 persones participen a la 'Ruta i picnic popular'  convocat al Campus Catalunya, a Tarragona. Es dirigeixen cap als jutjats.

Actualització 12.25

La manifestació unionista arriba a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Actualització 12.20

Nova manifestació convocada aquesta tarda, a les 16.30 hores, a la Rambla de Figueres.

Actualització 12.15

Nova manifestació convocada aquesta tarda, a les 17.00 hores, davant de l'Institut Guillem de Berguedà, a Berga. 

Actualització 12.10

Els Mossos bloquejen l'accés a la comissaria de la Guàrdia Civil a Vilanova i la Geltrú. Els manifestants preparen un vermut davant del cordó policial.

Actualització 12.00

Comença la  concentració en solidaritat amb els detinguts a la Plaça de la Creu Alta a Sabadell.

Actualització 11.30

Un centenar de persones es concentren davant els Jutjats de Girona en suport als tres detinguts per la Policia Nacional durant els aldarulls del passat divendres.

Actualització 11.00

Comença la concentració davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Vic.