MINUT A MINUT | Seguiment de la manifestació de la Diada 2019

Unes 600.000 persones han participat a la manifestació de la Diada, segons la Guàrdia Urbana

L'independentisme surt de nou als carrers de Barcelona
L'independentisme surt de nou als carrers de Barcelona | Catalunya Diari

L’independentisme s’aboca al carrer. Una nova Diada de Catalunya, un nou 11 de setembre, el sobiranisme tornarà a omplir els carrers de Barcelona i enguany ho farà sota el lema ‘Objectiu Independència’. El missatge, doncs, continua sent persistent en una concentració que permetrà veure quin és el pols de l’independentisme a només un mes de la sentència del judici de l’1-O i que, perquè no dir-ho, posa també a prova la unitat entre els partits i la societat.

La idea dels organitzadors de la concentració, així mateix, passarà per crear l'efecte d'un estel que naixerà a la plaça d'Espanya i s’estendrà per la Gran Via, el Paral·lel, l’avinguda Maria Cristina, Tarragona i Creu Coberta.

18:49

Fins aquí la transmissió informativa de la Diada de Catalunya. Una vegada més, l'Onze de Setembre ha estat protagonitzat per una onada de manifestants —600.000 segons ha estimat la Guàrdia Urbana— amb l'objectiu de proclamar la independència de Catalunya i reivindicar la llibertat dels polítics empresonats. L'agitació política és enguany una de les més convulses; a l'espera de conèixer la sentència del Suprem, cents de milers de persones s'han congregat aquesta tarda a l'emblemàtica plaça d'Espanya.

18:42

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra: «Estic completament convençut que la independència és abans que els partits».

18:39

Els manifestants comencen a marxar buidant la plaça d'Espanya. Òmnium ha convocat la Festa per la Llibertat com a commemoració i tancament de l'Onze de Setembre.

18:24

Sona l'Himne dels Segadors posant punt final en l'acte de la Diada d'enguany.

18:09

Intervé finalment l'Elisenda Paluzie, la presidenta de l'ANC: «Només amb aquesta unitat acabarem el que vam començar. Ho farem dempeus i amb el cap ben alt».

18:07

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, fa una crida als manifestants assegurant que «la desobediència civil és un dret» i s'acomiada dient «visca la llibertat i visca la república!».

18:03

La Guàrdia Urbana estima la xifra d'assistents en 600.000.

18:02

«No ens fa por l'autocrítica, però una cosa sí que hem après: només la força de totes i tots ens permetrà decidir qui volem ser, què volem ser i com volem ser», ha argumentat anteriorment Lluís Llach, que ha fet una crida a impulsar un debat constituent.

17:58

El president l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Cervera: «Ho tornarem a fer i ho farem bé. Visca Catalunya».

17:52
La manifestació de la Diada en el seu pas per la plaça de la Universitat de Barcelona
La manifestació de la Diada en el seu pas per la plaça de la Universitat de Barcelona | Catalunya Diari

La Diada, impregnada dels colors de les senyeres i estelades en una jornada d'èxit total amb cents de milers d'assistents.

17:45

L'actor Jordi Comas i la cantant Meritxell Gené protagonitzen la segona part de l'acte i reivindiquen les 'Eines de País'. «Aprenguem de les victòries. Victòries de no-violència».

17:22

L'actor David Bagés: «Vam fer el referèndum amb tot l'Estat en contra. És necessari tornar a treballar per assolir l'objectiu: la independència».

17:15
Pla zenital de la plaça Espanya

El pla zenital que mostra la gran assistència que ha tingut l'acte de celebració de la Diada de Catalunya amb un objectiu comú i latent: reivindicar la llibertat dels polítics empresonats

17:06

Plaça Espanya, atapaïda de manifestants amb un clar protagonisme de senyeres i estelades. Diversos representants de partits polítics van arribant al centre neuràlgic de l'acte, pocs minuts abans de l'inici.

16:32

Milers de persones ja omplen els carrers de Barcelona a l'espera que es doni el tret de sortida de la manifestació, a Plaça Espanya.

16:18

Una Diada que es presenta reivindicativa, amb suspicàcies i la sentència a l'horitzó. Llegeix aquí la prèvia de la nova jornada reivindicativa a Barcelona.

16:17

Bona tarda i benvinguts al MINUT A MINUT de la manifestació en motiu de la Diada 2019 a Barcelona!


Comentaris
Patricia García Ventura
És una pasada, la gentada que hi ha. A les 12 del migdia el moviment turquesa ja era impresionante, gent de tots colors, edats, els cafès I restaurants plena, la música ambiental. El sò trepitant dels tambores omplian de força l'avinguda, els castellers, ni la pluja ni el sol ens atura. Visca Catalunya Lliure. Bona Diada
M. Antonieta. Magrane' i. Marti
Una . Diada. Innolvidable, any rera any és. Insuperable

envia el comentari